Вилфредо Леон идва у нас специално за бенефиса на Владимир Николов

7273
Вилфредо Леон идва у нас специално за бенефиса на Владимир Николов

Една от най-големите и атрактивни волейболни звезди в момента Вилфредо Леон идва у нас, за да се включи в „Тима на звездите“, който ще се изправи срещу момчетата на Пламен Константинов в бенефисния мач-спектакъл на Владимир Николов. Избраният за най-добър волейболист в света за изминалата 2015 г. от специализирания сайт World of Volley с радост е приел поканата на Капитана да участва в супер сблъсъка на 8 май в зала „Арена Армеец.

Брилянтният Леон безспорно е един от топ реализаторите на световната волейболна сцена. 22-годишният посрещач на Зенит (Казан) е един от малкото, които могат да си позволят да атакуват безпроблемно дори най-мощната руска блокада.

„С Вилфредо не сме били съотборници, но предвид средната възраст на останалите участници в отбора на звездите, Леон определено ще внесе необходимата свежест и атрактивност.“ – пошегува се великият номер 11 Владимир Николов.

Леон изиграва първия си мач с мъжкия национален отбор на Куба едва 14-годишен и става най-младият волейболист, участвал в престижната надпревара. През 2013 г. заедно с Йоандри Диас са извадени от състава, защото опитват да подпишат договори с чуждестранни клубове – политика, която не се нрави на Кубинската волейболна федерация. Така ангажиментите към родината му приключват.

Спечели двойна покана за бенефиса на Владо Николов

Една от най-големите фигури в световния волейбол, избраният за най-добър диагонал в света и дългогодишен лидер на българските национа...

След тези събития Вилфредо отива в Полша, където една година тренира с шампиона на страната Асеко Ресовия (Жешув). Впоследствие волейболистът подписва с руския гранд Зенит (Казан), като миналия сезон отборът спечели заветната тройна корона - шампиони на Русия, Купата на страната и трофея от Шампионска лига. Кубинската звезда бе най-резултатен във финала за Купата на Русия. Той спечели наградата MVP в Шампионската лига. В руското първенство Леон записа 94 точки в четири мача от финалната серия.

През последните месеци се заговори, че Леон може да заиграе за световните шампиони от "Дружина полска", след като получи полско гражданство. Но дали това ще е така, остава да разберем.

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Билети за звездното събитие търсете от 1 март 2016 г. в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 20 до 60 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол