Във Враца отваря врати Център за работа с доброволци

3210
Във Враца отваря врати Център за работа с доброволци

„Доброволчеството е престиж. Хората трябва да са активни и да се научат да помагат. Нека да дадем пример и повече наши познати и приятели да станат доброволци“. Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов, след като подписа споразумение за осъществяване и реализиране на партньорство между Община Враца, Регионалния инспекторат по образование - Враца, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” – филиал Враца, Сдружение „Нов път“ и Фондация „Национален алианс за работа с доброволци“.

Подписите под документа поставиха още директорът на РИО-Враца Галина Евденова, директорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. д-р Маринела Михова и председателят на УС на Сдружение „Нов път“ Михайл Михайлов, информира "Фокус".

Част от пътя Монтана - Враца пропадна

Свлачище е предизвикало огромна пукнатина на пътя Монтана - Враца, предаде БНР. Засегнатият участък е с дължина 50 метра и се намира п...

Петте институции ще си сътрудничат при осъществяването на дейности и реализирането на проекти, свързани с развитие на доброволчеството на територията на Община Враца и страната.

На събитието присъстваха още зам.-кметът на Общината Петя Долапчиева, Спаска Михайлова от Сдружение „Нов път“, директори на детски и учебни заведения, студенти.

В рамките на съвместното партньорство Община Враца ще предостави за безвъзмездно ползване помещение за Център за работа с доброволци. От своя страна Регионален инспекторат по образованието - Враца ще информира детските градини и училищата на територията на Общината за възможността да се включат в програми и дейности на Центъра за работа с доброволци.

Педагогическите специалисти, които ще приемат доброволци, ще преминат обучения, а директорите на детските и учебни заведения ще бъдат насърчавани да назначават на свободните места учители, преминали доброволческа практика.

Стреляха по бизнесмен тази нощ във Враца

51-годишен бизнесмен е бил прострелян тази нощ. Това съобщиха от ОДМВР – Враца. В 22.30 часа е постъпил сигнал за стрелба. Прост...

Съвместното партньорство включва още и признаване на доброволческата практика на студентите-доброволци като средство за професионално развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com