Предсрочни избори в Италия

6100
Предсрочни избори в Италия

Снощи премиерът Марио Монти подаде оставка, а днес президентът Джорджо Наполитано е започнал консултации с парламентарно представените партии, съобщи БГНЕС. Наполитано прие оставката, а от канцеларията на държавния глава съобщиха, че президентът е започнал консултации с ръководителите на парламентарни групи на представените в двукамерния парламент партии. Консултациите са започнали в президентския дворец в 11.00 ч. българско време. Първи на срещата са пристигнали представителите на най-голямата партия "Народ на свободата".

Вестник "Република" съобщава, че след приключването на консултациите, Наполитано ще разпусне парламента. Освен това се очаква, че през втората половина на деня държавният глава ще направи специално изявление.

Италианският премиер Марио Монти подаде оставка

Италианският премиер Марио Монти подаде оставка, с което слага край на технократското правителството, което имаше за цел да спаси Итали...

Монти стана премиер през ноември 2011. Той подаде оставка снощи, след като италианският парламент прие важния финансов документ – т.нар. "Закон за стабилността" /бюджет/. Монти обяви още на 8 декември, че възнамерява да се оттегли. Това стана броени дни, след като представителите на "Народ на свободата" отказаха да гласуват доверие на правителството, показвайки, че повече не са готови да подкрепят експертния кабинет.

Тези събития идват дни, след като Силвио Берлускони отново заяви апетитите си към премиерския пост.

Редактор: Пламен Георгиев

Италианският парламент прие бюджета, Монти готви оставка

Италианският премиер Марио Монти се готви да подаде оставка днес след окончателното приемане на бюджет 2013. Камарата на депутатите пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com