Авиокомпаниите бягат от Гърция

3907
Авиокомпаниите бягат от Гърция

Примката около Гърция, която е в дълбока криза, се затяга с всеки изминал ден. Освен тежките икономически условия и отлива на туристи, Атина е принудена да наблюдава и отказа на международни авиокомпании да летят до страната. Причина са високите такси на международното летище "Елефтериос Венизелос" в Атина и намаленото търсене от страна на клиентите, пише гръцкото издание "Експрес", цитирано от Стандарт нюз.

Представители на туристическия бранш бият тревога за положението, в което изпада секторът, и настояват за създаване на конкуретнтна рамка с цел привличане на авиокомпании.

ЦБ на Гърция: Излезем ли от еврозоната, заплатите падат 2 пъти

Ако Гърция излезе от еврозоната, доходите на населението на страната ще намалеят с близо два пъти. Това е прогнозата на Централната бан...

Компанията "Емирейтс еърлайнс" проучва възможността да спре полетите до Гърция от октомври 2012 г., след като 16 години развива дейност в страната. Двойно по-високата цена на таксите на "Елефтериос Венизелос" в сравнение с повечето летища в Европа в съчетание с намалените резервации за месец май вероятно ще принудят компанията да изтегли дейността си.

Вече беше оповестено оттеглянето и на други компании. Американската "Делта" реши да прекъсне полетите си до Гърция от 26 октомври 2012 г. Това е единствената компания, която прави пряка връзка между Гърция и Америка. През миналата седмица "Сингапур еърлайнс" съобщи, че предприема спиране на полетите си към Абу Даби и Атина заради намалените печалби по двете линии. Последните полети ще бъдат на 26 октомври от Сингапур.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com