Част от хванатите в Алжир заложници са избягали

10257
Част от хванатите в Алжир заложници са избягали

Общо 45 души са успели да избягат от ръцете на ислямистките терористи, които вчера превзеха газова рафинерия на британския енергиен гигант British Petroleum в Алжир, предаде "Лос Анджелис Таймс".

Петнадесет от избягалите заложници са чуждестранни граждани, а останалите са местни жители. Според АП обаче 20 от избягалите са чужди граждани, включително американци. Основната информация за бягството идва от алжирски източници и няма потвърждение от независим източник.

Терористи взеха за заложници над 40 души в Мали

Конфликтът в Мали се пренесе и в Алжир, където тежко въоръжени терористи са нападнали рафинерия на British Petroleum и са взели за зало...

"Лос Анджелис Таймс" цитира и думи на французин, за когото се предполага, че е един от избягалите, но не е потвърдено, че терористите са им слагали жилетки с експлозиви и са се заканвали да ги взривят.

Нападението над находището "Аин Аменас" е акция, организирана заради френските военни операции в Мали. Преди седмица френски войски предприеха офанзива в региони на Мали, които попаднаха под контрола на фундаменталисти. Заради френската намеса ислямистите се заканиха да атакуват всеки френски и западен обект в Африка.

Редактор: Ивайло Петров

 

Франция е изправена пред тежка битка в Мали

Френските сили, които се намесиха в Мали, са изправени пред решителен, опитен и добре въоръжен враг и няма да могат бързо да разчитат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com