Ердоган: Турция няма да се меси във вътрешните работи на Сирия

4406
Ердоган: Турция няма да се меси във вътрешните работи на Сирия

Турция не възнамерява да се меси във вътрешните работи на Сирия, каза премиерът на страната Реджеп Таийп Ердоган по време на изказването си на провеждащия се в Истанбул Световен икономически форум, предаде РИА Новости.

„Нашата позиция за Сирия е пределно ясна. Ние не възнамеряваме да се месим във вътрешните й дела, а ще провлечем вниманието на международната общност към обхващащия страната мащабен пожар”, каза Ердоган. По думите му, в момента в Турция има около 24 000 сирийски бежанци.

Сирийски стюардеси се помляха в Дубай

Излитане на самолет на саудитската авиокомпания „Сауди Арабиън Еърлайнс” от Дубай бе забавено заради масов бой между сирийс...

Световният икономически форум за страните от Европа, Близкия Изток, Северна Африка и Азия се провежда в Истанбул за първи път.

Над 2000 сирийци са потърсили убежище в Турция през последните три дни, предаде АФП.

Според официалните данни на Турската служба за бедствия и управление на извънредни ситуации броят на сирийските бежанци в лагерите в Югоизточна Турция е достигнал 26 747 души. Жители на гранични сирийски селища все по-често търсят убежище в съседната страна.

В петък Свободната сирийска армия обяви, че подновява своите операции срещу правителствените части заради провала на мирния план на специалния пратеник на ООН и на Арабската лига Кофи Анан. Примирието в Сирия трябваше да влезе в сила от 12 април.

Сирия контраатакува: Гони посланика на България

Властите в Дамаск реагираха на решението на България да се присъедини към страните от Европа, които изгониха сирийските дипломати от св...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com