Сирия контраатакува: Гони посланика на България

9372
Сирия контраатакува: Гони посланика на България

Властите в Дамаск реагираха на решението на България да се присъедини към страните от Европа, които изгониха сирийските дипломати от своите държави, предава Би Би Си.

Днес нашият посланик е бил експулсиран.

Клането в Хула

Решението на САЩ, Великобритания, Франция и редица други страни да експулсират сирийските дипломати беше силен знак за международното ...

Със сигурност за "персона нон грата" са обявени още дипломатите на САЩ, Франция, Великобритания, Швейцария, Турция, Италия и Испания. Аналогично решение е било взето и за посланиците на Белгия, Германия и Канада.

Припомняме, че в края на миналия месец май, заради клането в Хула няколко западни демокрации, в това число и България, изгониха посланиците на Сирия от своя територия. Това предизвика гневната реакция на властимащите в Дамаск и днешния акт е пряко потвърждение за отношението им към тези страни.

В същото време страната ни бе и домакин на историческа тайна среща на сирийската опозиция. Около 40 представители на Сирийския национален съвет, Кюрдския национален съвет и Националния блок на сирийските племена се събраха край София на 28 май, обединени от общата цел да подобрят координацията помежду си, което да доведе до край на кръвопролитията и смяна на режима в Сирия.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com