Европол идентифицира 3 600 активни престъпни групи

2810
Европол идентифицира 3 600 активни престъпни групи

3 600 са организираните престъпни групи, които в момента са активни в рамките на държавите в ЕС, сочи статистика на "Европол".

В публикуван по-рано днес доклад се съобщава, че международната търговия с наркотици остава и занапред като най-голяма по размери престъпна дейност в рамките на ЕС. Същевременно обаче все повече расте дела на Интернет престъпността.

Европа прави границите си "умни"

Бъдещето днес: скоро гражданите от трети страни ще могат да влизат в ЕС с чип и без допълнителни гранични проверки. Процедурата ще е к...

"Появи се нов вид организирани престъпни групи в Европа, които са способни да действат в няколко страни... Тези групи не са определени съобразно националната си принадлежност или специфичност в някои области на престъпността, а от способността им да действат на международна сцена, вземайки максимална печалба при минимален риск", твърди директорът на службата Роб Уейнрайт.

В проучването на "Европол" се посочват и редица препоръки, основани на дълбоки анализи за най-съществените заплахи за ЕС като цяло.

Специално внимание държавите-членки на ЕС трябва да обърнат на незаконната имиграция, трафика на хора, фалшифицирането на стоки, киберпрестъпността и прането на пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com