Франция съветва гърците да гласуват правилно

4075
Франция съветва гърците да гласуват правилно

По време на предстоящите на 17 юни парламентарни избори гърците не трябва да гласуват за партии, които искат напускане на езврозоната, ако желаят страната им да остане в нея, заяви новият френски външен министър Лоран Фабиюс, цитиран от БГНЕС.

"Наистина трябва да се обясни, но без арогантност, на нашите гръцки приятели, че ако искат страната им да остане в еврозоната, а според мен мнозинство от тях искат точно това, те не могат да дадат гласа си за формации, които всъщност ще я извадят от еврото", посочи Фабиюс пред радио Европа 1.

"Това е много деликатен момент, защото ние нямаме право да им даваме съвети. Но в същото време Франция, която не може да дава съвети, трябва да каже нещата на (своите) гръцки приятели. Добре е всеки да разбере, че залогът е дали гърците да останат в еврозоната, или не. Няма начин да искаш да останеш в еврото и да не направиш никакво усилие", подчерта френският външен министър.

Ципрас тръгва на евро обиколка

Лидерът на гръцката радикална левица Сириза Алексис Ципрас, който може да реши съдбата на еврото, днес започва обиколка на европейските...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com