"Газпром" и Сърбия подписаха окончателното инвестиционно решение за "Южен поток"

5680
"Газпром" и Сърбия подписаха окончателното инвестиционно решение за "Южен поток"

„Газпром” и Сърбия подписаха окончателното инвестиционно решение за „Южен поток”, съобщиха от руската компания. Днес се състоя работна визита на делегацията на „Газпром”, оглавена от началника на Департамента по управление на проекти Леонид Чугунов в Сърбия, предаде ИТАР-ТАСС.

В рамките на визитата се състоя общо събрание на акционерите в съвместната проектна компания на „Газпром” и „Сърбиягаз” - „Саутстрийм Сърбия”, на което е било прието положително окончателно инвестиционно решение по проекта „Южен поток”.

"Газпром" няма интерес към добива на шистов газ, а на шистов петрол

„Газпром” смята за неактуален добива на шистов газ в Русия. Компанията се интересува от добива на шистов петрол, каза предс...

„Преходът към инвестиционен стадий на сръбския участък ще даде нови възможности за ръст на националната икономика и ще обезпечи дългосрочна изгода от участието в проекта. Само по предварителни оценки реализацията на „Южен поток” ще създаде в Сърбия приблизително 2 200 работни места и ще привлече до 1.5 милиарда евро преки инвестиции", заяви Чугунов.

„Радваме се, че Сърбия стана първата страна от „Южен поток”, която е приела окончателното инвестиционно решение. Проектът се реализира в съответствие с графика и при пълната подкрепа от страна на нашето правителство. Имаме готовност в най-близко време да започнем подготвителните работи за участъка на „Южен поток” на територията на Сърбия”, заяви от своя страна генералният директор на „Сърбиягаз” Душан Баятович.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com