Гватемала призна Палестина

8377
Гватемала призна Палестина

Гватемала призна Палестина като суверенна държава и се надява по този начин да придаде импулс на близкоизточния мирен процес, гласи съобщение до медиите от кабинета на президента Ото Молина, предаде БГНЕС.

В съобщението се подчертава, че с този акт "Гватемала е решила да се присъедини към огромното мнозинство от държавите в Латинска Америка и Карибския регион, които признават Държавата Палестина като свободна, суверенна и независима държава".

Според латиноамериканската страна това по никакъв начин нямало да повлияе негативно на дългогодишната традиция на приятелство и сътрудничество с Държавата Израел, отношения, които правителството на Гватемала особено високо цени.

Гватемала се надява разговорите между "Държавата Израел и Държавата Палестина, подкрепяни от международната общност, да придобият нов импулс". Как точно ще стане това не е ясно, доколкото палестинският президент поставя като условие да се върне на масата за преговори прекратяване на изграждането на израелски селища, а Израел не желае да преговаря с предварителни условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com