Гърция с мерки за недопускане на нелегалните имигранти в градовете

5121
Гърция с мерки за недопускане на нелегалните имигранти в градовете

Гръцките власти започват операция, която ще позволи екстрадиране на нелегалните имигранти веднага след като пресекат границата с Турция – река Еврос (Марица), а не да бъдат пускани на свобода, след което обикновено те се заселват в градовете. За предприемането на мерки срещи нелегално пребиваващите в ефира на държавната телевизия обяви вътрешният министър Никос Дендиас, предаде РИА Новости.

Стотици хиляди имигранти всяка година се опитват да влязат на територията на Гърция, само за 2011 г. за незаконно преминаване на границата са били задържани почти 100 000 души.

ЕЦБ предотврати фалит на Гърция

Европейската централна банка временно е предотвратила фалит на Гърция, като й е гарантирала отпускането на допълнителни спешни кредити ...

Ежедневно през границата минават около 300 нелегални имигранти, така че никакви мерки на гръцките власти за временното им настаняване няма да са адекватни, твърди експерт.

„Всеки център за задържане, до и най-големите, побира до 1000 души. Тоест, един такъв център ще се запълва за три дни. Може ли на всеки три дни да се строи център за задържане на имигранти? А процесът по екстрадиране може да отнеме месеци, години”, коментира експертът.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com