"Хамас" иска да лансира Мешаал като лидер на ООП

4756
"Хамас" иска да лансира Мешаал като лидер на ООП

Всеки опит на „Хамас” да лансира своя лидер Халед Мешаал като ръководител на Организацията за освобождение на Палестина (ООП), ще срещне яростната съпротива на Израел и ще се провали, ако разговорите за примирие между ФАТАХ и „Хамас” не успеят, пише австралийският в. "Сидни морнинг хералд".

Въпреки всички години, в които Египет и Катар играеха ролята на медиатори, двете палестински движения не успяха да постигнат споразумение, след като тяхното обединено правителство се срина в средата на 2007г.

"Хамас" поиска извинение от България

Правителството на "Хамас" в Ивицата Газа осъди експулсирането от България на негова делегация, пристигнала на посещение в страната, к...

Очаква се друга среща да се проведе в Кайро през следващите две седмици, въпреки че нейният напредък е затруднен от предстоящото посещение на американския президент Барак Обама през този месец и от последиците от настървения форум, който се проведе в Рамала в края на февруари.

Ханан Ашрави, висш член на изпълнителния комитет на Организацията за освобождение на Палестина, заяви, че „Хамас” трябва да си припомнят, че Мешаал трябва да измине дълъг път, за да участва в каквито и да било избори.

„Нека не бързаме... Палестинския електорат е политически съвсем наясно и аз не мисля, че те ще избере някой, който ще им донесе  санкции или бойкот”, коментира Ашрави, като пояснява, че за да бъде Мешаал избран за ръководител на Организацията за освобождение на Палестина и на изпълнителния комитет, „Хамас” трябва първо да станат членове на ООП, а след това се кандидатират на изборите за Палестинския национален съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com