Институт "Гейтстоун": Радикални ислямисти се преселват на Балканите

8321
Институт "Гейтстоун": Радикални ислямисти се преселват на Балканите

Радикални ислямисти и техните спонсори, главно от Саудистка Арабия и други държави в Персийския залив, се преселват в Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора и Косово, предупреждава институтът за международна политика "Гейтстоун", предаде Танюг.

Агитаторите на по-радикалната форма на исляма смятат, че в Косово е необходимо верско пробуждане, тоест уахабизъм, деобандизъм и други екстремистки направления на исляма, предаде КРОСС.

"Аллах е велик" в подкрепа на обвинените за радикален ислям

Импровизиран митинг се проведе пред входа на Пазарджишкия окръжен съд, където се гледа делото срещу радикален ислям, предаде „Фок...

Хуманитарната организация Рама, действаща във Великобритания, е пренасочила фондовете си към Косово, посочва Гейтстоун. Тази организация подкрепяше радикалния свещеник Джемал (Кастриот) Дука, който преди да бъде изгонен от Косово в Албания през 2010 г., създаде религиозен комплекс и програма за сираци в косовското село Марина. Телевизионната станция "Мир", която работи по директиви от Индия, Саудитска Арабия и Дубай, и е покровителствана от ислямисткия фундаменталист Закир Найк, е започнала да излъчва 12-часова програма в Косово.

Програмата на телевизия "Мир" е с радикална уахабитска насоченост и отправя послания, с които по агресивен начин се нападат суфистите, шиитите и нерадикалните сунити, както и евреите, християните и индусите.

Редактор: Калина Здравкова

 

Пазарджишкият съд обърка "тероризъм" с "престъпления против републиката"

В пространно и сложно обяснение от съда в Пазарджик посочват, че имало техническа грешка на интернет страницата на Пазарджишкия съд, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com