Зелена вълна навсякъде след подмяна на светофари в София

7432
Зелена вълна навсякъде след подмяна на светофари в София

Предстои цялостна подмяна на светофарите в София до края на годината. Тази зима ламповите светофари ще изчезнат напълно и ще бъдат сменени с диодни, предаде КРОСС.

Ще включват ли обаче тези ремонти и техническото им обезопасяване, след като вчера цял светофар се стовари върху оживено кръстовище?

Трафикът на кокаин към Европа се увеличава

Трафикът на кокаин към Европа продължава да се увеличава заради големите печалби, които получават трафикантите. Това заяви в четвъртък ...

Злополучният светофар падна вчера в центъра на София и като по чудо не нарани някой и не нанесе други щети. Той вече е ремонтиран и напълно изправен. Наши зрители обаче веднага сигнализираха, че има още какво да се желае - кутията, в която са прибрани кабелите за светофарната уредба, е отворена и достъп до кабелите лесно може да има някое дете или пък някой, който с умисъл би искал да развали съоръжението.

Въпреки вчерашния инцидент обаче се оказва, че повечето светофари в София са нови или скоро ремонтирани. 337 са кръстовищата със светофари в София. На всеки 6 месеца фирмата, наета от Общината за поддръжката им, прави оглед на всички съоръжения и преценява безопасни ли са. На първо място се гледа външният вид на стълбовете.

След това се обследват тези стълбове с лицензирана лаборатория и когато констатацията е, че конструкцията е компрометирана експедитивно се подменя", обясни Методи Понев от „ПСТ Холдиг".

По ирония на съдбата в момента също тече техническа проверка. Техниците обаче още не са стигнали до срутилия се вчера светофар, иначе щели да предотвратят падането му.

Мексико предаде на САЩ "Кралицата на Тихия океан"

Мексиканските власти предадоха на американските правоохранително органи Сандра Авила, известна в наркобизнеса с прозвището "Кралицата н...

Най-старите светофари в столицата са на не повече от 10 години. През следващите 3 месеца старите лампови светлинни уредби ще бъдат сменени с електрически, съобщи бтв.

„Тук имаме и едно сериозно намаляване на ресурса, който се отделя за електрическа енергия - около 30% е по-ниска консумацията на електричество," добави Любомир Христов, заместник-кмет по транспорта.

След като приключи тази подмяна трябва да се пристъпи към дългоочакваното свързване на всички светофари в цялостна интелигента система за управление на трафика, която да осигурява зелени вълни навсякъде в София и да намали задръстванията наполовина.

Проверката за техническото състояние на светофарите, която в момента тече още не е приключила - до края на месеца трябва да са ясни изводите от нея, след което ще се прецени къде се налагат спешни ремонти и подмяна.

Неутрализираха престъпна група за трафик на жени

На територията на София и Бургас вчера антимафиотите проведоха спецоперация за установяване и задържане на членове на организирана пр...

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com