Иран: Евентуална атака ще бъде краят на Израел

6750
Иран: Евентуална атака ще бъде краят на Израел

Ако Израел реши да атакува ядрените обекти на територията на Иран, то ислямската република ще отговори с пълна сила. Това заяви иранският министър на външните работи Али Акбар Салехи в интервю за датската телевизия ТВ2.

„Ако Израел някога извърши тази грешка, то това ще бъде краят му. Израелците знаят това много добре”, каза Салехи.

"Коммерсант": Започва война в Иран, ако не се изпълнят исканията на САЩ

Насрочените за април преговори на Иран с шестте международни посредници са последен шанс за Техеран да избегне война, информира вестник...

Министърът подчерта, че Иран не се стреми към конфронтация с никого, но страната е готова за война. Салехи заяви, че Иран не създава ядрено оръжие и тези обвинения са „чиста фантазия”.

Мнозинството от израелските министри са готови да подкрепят военен удар срещу Иран, ако въпросът бъде внесен за разглеждане в кабинета, твърди израелският вестник „Маарив”.

Според изданието премиерът Бенямин Нетаняху е успял да получи подкрепата на осем от 14-те членове на кабинета за сигурността. Правителствени източници твърдят, че Нетаняху може да реши да атакува Иран преди президентските избори в САЩ, тъй като се опасява, че след тях Барак Обама може да изгуби интереса си към иранската тематика.

„Маарив” отбелязва, че става дума за мненията на ключови министри, изказани по време на закрити беседи с премиера, а официално въпросът за военен удар срещу Техеран не е бил обсъждан от кабинета.

56% от американците подкрепят военна операция срещу Иран

По-голямата част от американците подкрепят предприемането на военна операция срещу Иран, ако бъдат представени доказателства, че Техера...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com