Китайската компартия се отказва от разточителството

4177
Китайската компартия се отказва от разточителството

Новото ръководство на Китайската комунистическа партия е решило да съкрати значително бюджета за протоколни изяви и да се откаже от червените килими, посрещането на ръководители от деца с букети цветя и дългите телевизионни репортажи за посещенията на лидерите. Това съобщават местните медии след завършилото вчера в Пекин заседание на Политбюро на ККП, предаде БГНЕС.

Съгласно приетото решение отсега нататък при посещенията си в страната ръководителите вече не трябва да разчитат на помпозни посрещания и по-конкретно с червени килими от стълбичката на самолета, транспаранти с лозунги и тържествени обеди.

"Заседанията не трябва да бъдат прекалено продължителни, а безсмислените разговори изобщо се изключват", гласи решението на пленума, цитирано от в. "Шанхай дейли".

Политбюро под ръководството на генералния секретар на ККП Си Цзинпин реши да се съкратят "до минимално равнище" разходите за посещения на чиновници в страната и чужбина.

Значително ще бъде намалена числеността на китайските делегации при визити в чужбина. Пристигащите в Китай чуждестранни партийни и държавни ръководители вече няма да бъдат посрещани от деца с цветя и от представители на местните власти.

Редактор: Десислава Ушатова

Китай обмисля промени в политиката за едно дете

Китай обмисля промяна на политиката си за това семействата да имат само едно дете. В момента се подготвят предложения за промени заради...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com