Китайски бойни кораби в близост до японски остров

5818
Китайски бойни кораби в близост до японски остров

Китайски бойни кораби, включително два разрушителя, бяха забелязани във водите близо до японски остров, съобщи министерството на отбраната в Токио. Това допълнително подклажда напрежението между двете азиатски страни заради спорен архипелаг, предаде БГНЕС.

"Японски самолет забеляза седем китайски бойни кораба във водите на 49 км юг-югоизток от остров Йонагуни в 7 ч сутринта", съобщи представител на министерството. Остров Йонагуни е населена територия, официално призната като японска.

Министерството съобщи, че корабите били два разрушителя, поне един от които можел да пренася ракети, две фрегати, два спасителни кораба и един снабдителен кораб. "Те се придвижват на север от Тихия Океан към Източнокитайско море", съобщи говорителят на министерството.

"Те се намираха в гранични води, 44 км югозападно от Наканокамишима", заяви друг говорител на министерството на отбраната. Граничните води се намират до териториалните води и се управляват по правилата на Международното морско право. "Продължаваме да сме нащрек и да наблюдаваме водите в района със самолети и кораби. Ще продължим внимателно да събираме информация за движението на китайските бойни кораби", каза още говорителят.

Редактор: Десислава Ушатова

Увеличава се пропастта между народа и властта в Китай

В доклад на комисия в САЩ, състояща се от членове на американската администрация и конгресмени, се обръща внимание на "засилващата се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com