Конфискуваха 1,1 млрд. евро от фамилията Кадафи

5893
Конфискуваха 1,1 млрд. евро от фамилията Кадафи

Италианската данъчна полиция конфискува активи на стойност 1,1 милиарда евро, собственост на членове на фамилията Кадафи, в това число акции във водещи италиански компании и банкови депозити, предаде агенция "Ройтерс". Операцията била извършена по молба на Международния наказателен съд, предаде БЛИЦ.
В разпространено днес съобщение италианската данъчна полиция обяви, че сред конфискуваните активи има акции в най-голямата италианска банка УниКредит /1,25 на сто/, в енергийния гигант "Ени"/0,58 на сто/, в оръжейната компания "Финмеканика" /около 2%/, в автомобилостротелната компания Фиат /0,3 на сто/ и във футболния клуб "Ювентос" в Торино.

Сред конфискуваните активи има банкови депозити, покрит с гора имот на остров Патлерия в Средиземно море и два мотоциклета, единият от които бил "Харли Дейвидсън".

Всички конфискувани активи били управлявани от бившата Либийска агенция за инвестиции от името на фамилията Кадафи. Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за конфискация на активите на Кадафи по целия свят, посочва Ройтерс. Средствата ще бъдат използвани за изплащане на компенсации на жертви на бившия либийски лежим. Средствата, конфискувани в Италия, ще бъдат под опеката на специален комисар, назначен от римски съд.

Международният наказателен съд обвини сина на Муамар Кадахи, Сейф ал Ислам, и бифшия шеф на либийското разузнаване Абдула ас Сануси, в престъпления срещу човечеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com