Македония няма териториални претенции към съседите си

6016
Македония няма териториални претенции към съседите си

Македония категорично е заявила, че няма териториални претенции към съседите си. Това заяви македонският външен министър Никола Попоски в интервю за испанския „Ел Паис”, предаде скопското електронно издание Либертас.

„Безсмислени са страховете за териториални претенции към която и да е държава в региона и по-специално към омонимната гръцка област, поради което Атина налага вето на македонската интеграция в ЕС и НАТО”, заяви Попоски.

Солунският митрополит: Всеки грък, който купува от Македония, е предател

Солунският гръцки митрополит Антимос тези дни съобщи, че всеки, който купува македонски продукти, е предател, съобщава "Скай", цитиран ...

„През тези години приехме и уважавахме нашите задължения като промяната на знамето и реформите в конституцията”, заяви Попоски.

"Името обаче, както и езикът, културата и идентичността, не са константи, които се поддават на външен натиск", допълни той.

"Може би ситуацията, в която Гърция неизменно представлява проблем за нас, носи някакви дивиденти и изглежда атрактивна и за други държави", заяви в началото на месеца македонският външен министър.

"Не мисля обаче, че е в интерес на България да тръгва по пътя на Гърция. Ако България вижда своя интерес в интеграцията на целия регион, тогава стратегическа цел би трябвало да е именно подпомагането на този процес", допълни той.

Редактор: Сияна Любомирова

Битоля осъмна с лозунги, възхваляващи Тодор Александров

Лозунгите са били изписани на фасадата и балконите срещу сградата на Офицерския дом в Битоля, предава македонския информационен порта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com