Медведев: Не изключвам да се върна в Кремъл

7709
Медведев: Не изключвам да се върна в Кремъл

"Ако имам достатъчно сила и здраве, ако моят народ ми повярва за този пост в бъдеще, разбира се няма да се опитвам да променя събитията", заяви руският министър-председател Дмитрий Медведев в интервю пред агенция Франс Прес и вестник "Фигаро" преди работното си посещение във Франция.

В специално интервю руският премиер споделя, че не изключва възможността да се върне отново в Кремъл след приключване на мандата му.

Той определи като напълно "неприемливи" признаването и подкрепата на Франция и на други държави към сирийската опозиция, която се бори с режима на Башар Ал Асад. "От гледна точка на международното право, това е абсолютно неприемливо", категоричен е Медведев.

В интервюто руският лидер заявява, че европейската криза представлява сериозна заплаха за икономическите резултати на Русия. "Ние гледаме на това като на много сериозна заплаха. Ние сме до голяма степен зависими от това, което се случва в икономиките на ЕС", коментира още Медведев в навечерието на работна визита във Франция, която започва днес.

БГНЕС припомня, че Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили до момента бе призната за единствен легитимен представител на сирийския народ от Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Оман, Катар, Кувейт и Франция и Великобритания. Конфликтът в Сирия продължава вече 20 месеца. От началото на протестите срещу управлението на президента Башар Асад в страната загинаха над 39 хиляди души.

Редактор: Евгения Гигова

ООН разтревожена от заплахите срещу правозащитници в Русия

Комитетът срещу изтезанията (КСИ) на ООН направи много критична оценка на съблюдаването на международната конвенция срещу изтезанията в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com