Нетаняху: Иран атакува Израел в киберпространството

8518
Нетаняху: Иран атакува Израел в киберпространството

Израел през последните месеци се сблъска със „значително увеличение” в броя на кибератаките от страна на Иран, по-голямата част от които бяха неутрализирани, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от РИА Новости.

По неговите думи реална или потенциална мишена на чуждестранните хакери са станали практически всички жизнено важни инфраструктурни системи на Израел – енерго- и водоснабдяването, банките и железопътният транспорт.

Митът за вината на Израел

Израел не е окупатор, а еврейските селища на Западния бряг на река Йордан не са нелегални, твърди неколкократният носител на Оскар Арт...

„През последните месеци наблюдаваме значителен ръст в броя на кибератаките от страна на Иран и неговите марионетки – „Хизбулла” и „Хамас”. Тяхна цел са жизнено важните инфраструктури, а броят и мощта на тези атаки ще се увеличава паралелно с технологичното развитие”, коментира премиерът по време на конференция, посветена на компютърната сигурност. Той подчерта, че Израел е способен ефективно да се противопоставя на тези заплахи.

„Ние сме напреднала държава в сферата на кибертехнологиите и затова до вас почти не достига информация за многобройните кибератаки, на които сме подложени”, коментира Нетаняху.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com