Рекордно замърсяване на въздуха по света

47570
Рекордно замърсяване на въздуха по света

Изхвърлянето на парникови газове е достигнало рекордно ниво - през 2011 година те са надхвърлили нивото от предишната година с 2,5%, бият тревога немски учени от Института по възобновяема енергия в Германия, предаде КРОСС.

В отчета се казва, че на Китай се пада най-голямата част от замърсяването - около една четвърт. При това нивото е два пъти по-голямо от това в САЩ.

ЕК с варианти за реформи на евро пазара на въглеродни емисии

Европейската комисия предприема две важни стъпки за справяне с нарастващия дисбаланс между търсенето и предлагането на квоти за емисии ...

„Ако сегашната тенденция се запази, то изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата към 2020 година ще се нарасне до 20% и ще достигне 40 милиарда тона", пише в документа.

Според думите на директора на Института Норбърт Олнох, цитиран от Expatica.com, сега изхвърлянето на вредни газове превишава два пъти нивото от 1990 година. След Китай и САЩ, в първите редици по замърсяване са Индия, Русия, Япония и Германия.

Преди дни стана известно, че ЕК замразява за една година екологичния закон, според който самолетните компании, които летят в небето на страните от ЕС, трябва да плащат за изхвърлянето на вредни газове. През това време Международната организация за гражданска авиация трябва да предложи световен модел за контрол над изхвърлянето на вредни газове от самолетите.

Редактор: Десислава Ушатова

15% от териториите на Русия са в критично екологично състояние

Около 15% от териториите на Русия са в критично състояние по отношение на екологичните показатели, съобщи руският премиер Дмитрий Медве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com