Марковска подаде оставка

11532
Марковска подаде оставка

Венета Марковска подаде оставка като съдия и зам. председател на Върховния административен съд. Както е известно, тя бе избрана за конституционен съдия от парламента, но клетвата й може да бъде отложена, защото около нея се завихри скандал, предаде БЛИЦ.

Оставката й трябва да бъде гласувана утре на заседание на Висшия съдебен съвет. Припомняме, че днес премиерът Бойко Борисов за пореден път я призова да се оттегли като член на конституционния съд, въпреки че тя беше избрана с най-голямо мнозинство от парламента.

Отложиха делото срещу Златко Баретата

Фалстарт беляза делото срещу Златомир Иванов-Баретата и групата му, обвинени за разпространение на наркотици. Заради липсващи адвокати ...

Очаква се, че ако ВСС гласува оставката й, тя да положи клетва и да встъпи в Конституционния съд.

За да стане това обаче, първо ВСС трябва да приеме това като извънредна точка в дневния си ред и да я гласува най-късно до 11.00 часа, за когато е насрочена церемонията в КС.

По-рано премиерът Борисов заяви, що се касае до избора на съдия Марковска, че самата тя се объркала в даването на информация. Той подчерта, че тя е избрана от всички партии в Народното събрание с най-много гласове и че само тя би могла да не отиде да се закълне и да се върне на старото си място. ”Това е неин личен избор. Това е само морален акт от нейна страна. Грешката й е, че тя даде различни оправдания и всички ние се объркахме с тях”, каза Борисов.

Както е известно, новите конституционни съдии ще положат клетва на 15 ноември (четвъртък), но самата Марковска няма да положи клетва.

Снимките на "Съдилището" се пренесоха в Ивайловград

Снимките на новия филм на Стефан Командарев "Съдилището" продължават в Ивайловград, съобщиха от Agrofilm. Екипът пристигна в неделя и ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...