Русия и Китай в черния списък на САЩ за търговията с хора

6286
Русия и Китай в черния списък на САЩ за търговията с хора

Държавният департамент на САЩ публикува ежегодния си доклад, посветен на борбата с търговия с хора, предаде БГНЕС.

Сред посочените държави, които според Държавния департамент не полагат достатъчно усилия в борбата срещу търговията с хора, са и две високоразвити - Русия и Китай. В черния списък са още Узбекистан, Алжир, Куба, Иран, Йемен, Саудитска Арабия, Кувейт, Сирия, Либия, КНДР, Екваториална Гвинея, Еритрея, Мавритания, Папуа-Нова Гвинея и Зимбабве.

В доклада са включени общо 188 страни, разделени на три категории. В първата са държави, провеждащи системна борба срещу търговията с хора съгласно стандартите на американското законодателство. Във втората са държави, полагащи усилия да въведат въпросните стандарти, а в третата - страни, полагащи недостатъчно усилия в тази насока.

Авторите на доклада посочват, че в страните от най-ниската, трета категория милиони хора биват ежедневно експлоатирани, без да получават възнаграждение за полагания от тях труд, като са подлагани системно на физическо въздействие и/или живеят в непригодни за живот условия.

Поставянето на дадена страна в трета категория по принцип означава, че е възможно на тези страна да бъдат наложени санкции от страна на САЩ. Очаква се съответният указ да бъде подписан президента Барак Обама през септември т.г.

Българи и румънци са най-честите жертви на трафик на хора в ЕС

Мнозинството жертви на трафик на хора (61%) идват от Европа, главно от България и Румъния, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com