Саркози обеща да е различен президент, ако го изберат отново

3499
Саркози обеща да е различен президент, ако го изберат отново

Френският президент Никола Саркози обеща различен президентски стил, ако бъде преизбран през май, като призна в интервю за сп. "Пари Мач", че на моменти е реагирал прекалено импулсивно и се е държал повече като министър, отколкото като президент през първия си мандат, предаде БГНЕС.

Консервативният лидер, който изостава от кандидата на социалистите Франсоа Оланд в социологическите изследвания преди изборите през април и май, се опитва да увеличи популярността си, като се извинява за ранни гафове и обясни черти на характера си, които дразнят някои французи.

"Ще бъда различен. Вече бях президент пет години и човек не повтаря грешки, които вече е допуснал. Моята основна грешка беше, че продължавах да се възприемам като министър. Министърът трябва да реагира и да действа бързо, но президентът, освен че трябва да реагира бързо, трябва да може да се въздържа от някои неща и да бъде официален", казва Саркози.

Той допълва, че ако спечели изборите, ще се откаже от вземането на отношение по ежедневни въпроси и ще се съсредоточи върху водещите структурни реформи. Президентът обещава още да не увеличава данъците след изборите. "Поемам ангажимент. Няма да има увеличаване на данъците. Никога не съм вярвал в мерките за строго ограничаване на разходите, като намаляване на заплати и пенсии, което аз отказах за разлика от случилото се при съседите ни", заяви Саркози.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com