САЩ ще бойкотират речта на Ахмадинеджад пред ООН

5577
САЩ ще бойкотират речта на Ахмадинеджад пред ООН

САЩ разкритикуваха "отблъскващите клевети" срещу Израел на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад и заявиха, че ще бойкотират речта му пред Общото събрание на ООН, предаде БГНЕС.

Ахмадинеджад, чиято страна е изправена пред нарастващ натиск заради ядрената си програма, е един от най-високопоставените оратори на срещата на върха на ООН днес. Той произнесе няколко речи, в които отправя атаки срещу Израел и Запада, докато беше в Ню Йорк.

"В последните няколко дни г-н Ахмадинеджад отново използва пътуването си до ООН не за да изразява легитимните стремежи на иранския народ, а да бълва параноидни теории и отблъскващи клевети срещу Израел", заяви Ерин Пелтън, говорителка на американската мисия в ООН.

"Особено неприятно е, че г-н Ахмадинеджад ще има платформата на Общото събрание на ООН на празника Йом Кипур, поради което САЩ решиха да не присъстват", допълни говорителката. САЩ, Израел и други западни страни редовно напускаха протестно залата при предишни речи на Ахмадинеджад в ООН. Това ще бъде последната поява на иранския президент пред Общото събрание, тъй като той трябва да напусне поста си догодина в края на втория си президентски мандат.

Редактор: Яна Баярова

Иран не очаква напредък в ядрената програма преди изборите в САЩ

Президентът на Иран Мохамед Ахмадинеджад заявява в интервю, публикувано в понеделник, че не очаква напредък в спора на страната му със ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com