Сноудън не е на борда на самолета на Ево Моралес

5792
Сноудън не е на борда на самолета на Ево Моралес

Президентът на Боливия Ево Моралес пристигна снощи от Москва на летището във Виена, но без бившия агент на американските специални служби Едуард Сноудън, съобщиха австрийските власти, потвърждавайки информация от Ла Пас, като това става в момент на растящо възмущение в Латинска Америка заради затварянето на въздушното пространство на европейските страни.

Във Виена Моралес трябваше да прекара нощта в хотел, след което днес да продължи пътя си, заяви говорител на външното министерство в Ла Пас.

Боливия твърди, че Франция, Португалия и Италия са забранили на самолета на Моралес да преминава през тяхното въздушно пространство, подозирайки, че Сноудън се намира на борда му, което Ла Пас опроверга. По-късно обаче трите страни разрешиха прелитането на самолета, заяви боливийският министър на отбраната Рубен Сааведра. Външният министър Давид Чокеуанка пък разкритикува "безпочвените слухове за присъствието на Сноудън на бора на президентския самолет".

Сноудън вече не иска убежище в Русия

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън наистина поиска да остане в Русия, но след като беше информиран за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com