TIME публикува номинациите си за „Личност на годината”

5481
TIME публикува номинациите си за „Личност на годината”

Списание TIME е един от безспорните световни новинарски колоси. За пръв път то се появява на 3 март 1923 г. В момента седмичното списание е най-тиражираното новинарско издание в света с обем от 25 млн. копия на месец. Появата на корицата на това списание е запазено място само за най-влиятелните световни личности. А отличието „Личност на годината”, което списанието присъжда, се превръща в световна новина.

Вече са известни 38-те имена, които ще се борят за тазгодишното звание. Както винаги, редакторите на TIME ще изберат личността на годината, а името му ще стане ясно, когато ликът на най-влиятелния човек се появи върху корицата на списанието на 21 декември. Успередно с това, на сайта на медията тече гласуване, в което читателите ще определят коя е личността/или събитието, който най-много е повлиял на новините през отминаващата година (за добро или лошо). Гласуването на сайта спира в края на 12 декември, а на 14-ти декемви ще бъде обявен вота на читателите.

TIME: Защо се издъни прелюбодеецът ген. Петреъс

Това, че властен мъж има извънбрачна афера с по-млада, красива жена, не може да е особена изненада. Примери колкото щеш. В цялата човеш...

Общо 38 са номинациите тази година. Изпъкват имената на Барак Обама (президент на САЩ), Бенямин Натаняху (премиер на Израел), Мохамед Морси (президент на Египет), Башар Асад (президент на Сирия), Феликс Баумгартнер (човекът, скочил от стратосферата с парашут), Майкъл Блумбърг (кмет на Ню Йорк), Хилари Клинтън (държавен секретар на САЩ). За малко да пропуснем PSY, чиито клип в YouTube вече го вкара в Книгата на рекордите Гинес.

Любопитното е, че в списъка фигурират не само личности. За световна знаменитост е определен и марсоходът „Кюриосити”, „недокументирани имигранти” (Барак Обама обяви, че „невидимото” население на САЩ, което се определя от власитет като „нелегални”, вече няма да е обект на депортация), както и неизвестната доскоро мини частица, която Питър Хигс откри.

Най-скорошните издания на конкурса са печелени от основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг (2010), Бен Бернанке (2009), Барак Обама (2008). През миналата година на корицата на TIME се появи забулено женско лице, олицетворяващо процесът, познат като „Арабска пролет”.

Към този момент в гласуването на читателите води Мохамед Морси с 77 789 гласа „ЗА” и 48 894 „ПРОТИВ”. Следват го Ким Йонг Ун (54 519 „ЗА” и 24 743 „ПРОТИВ) и Малала Йоусафзал (момиче от Пакистан, което публикува в блога си, че иска да ходи на училище в страна, в която твърдо се следват законите на „Шириата”: 34 761 „ЗА” и 12 099  „ПРОТИВ”).

Българите са сред най-неудовлетворените народи

Българите са сред най-неудовлетворените народи. България се нарежда на 48 място в класацията по просперитет на британския институт Лег...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com