Установиха токсични изотопи около Фукушима

5953
Установиха токсични изотопи около Фукушима

Високи нива на токсичен радиоактивен изотоп са открити в подземните води около атомната електроцентрала във Фукушима, предаде Би Би Си, цитирайки официално изявление на компанията оператор, предаде Стандарт нюз.

Tokyo Electric Power Company (Tepco) казала, че тестове са показа наличието на стронций-90 като нивото е надвишавало над 30 пъти допустимата норма.

В АЕЦ "Фукушима" е регистрирано ново изтичане на радиоактивна вода

Компанията-оператор на авариралата АЕЦ „Фукушима-1” в североизточна Япония съобщи, че е регистрирано поредно изтичане на ра...

Радиоактивният изотоп тритий също е бил засечен при повишени нива.

Заводът, пострадал от земетресението и вълните цунами през 2011, наскоро бе сполетян от поредица от водни течове и прекъсване на захранването.

В момента се изпомпва вода, за да се охлаждат реакторите, но това създава нов проблем как безопасно да се съхранява замърсената вода.

Има няколко съобщения за течове от резервоари или тръби.

Ремонтът на АЕЦ Фукушима може да продължи повече от 40 години

Ремонтът, който ще отстрани пораженията по японската централа АЕЦ Фукушима, може да отнеме повече от 40 години, съобщава Международнат...

Стронций-90 се получава като страничен продукт на ядрения разпад. Тестовете показаха, че нивата на стронций в подпочвените води в централата FФукушима са се увеличили 100 пъти от края на миналата година, Тошихико Фукуда, служител на Tepco, заяви пред медиите.

Г-н Фукуда каза, че от Tepco считат, че повишените нива произхождат от изтичане на замърсената вода през април 2011 г. от един от реакторите.

"Тъй като това е близо до мястото на теча от реактор номер две, и като се има предвид ситуацията в момента, ние вярваме, че водата, останали от това време, е най-високата възможност за причинител на замърсяването", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com