Вашингтон: Още е рано за удар срещу Иран

4360
Вашингтон: Още е рано за удар срещу Иран

Съединените щати смятат, че нанасянето на военен удар по Иран би било преждевременно, защото не е ясно дали Техеран ще използва ядрените си способности за създаване на атомна бомба. Това заяви в интервю за Си Ен Ен председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси, цитиран от Ройтерс и БТА.

В Израел публично дискутират дали да атакуват Иран, за да му попречат да разработи ядрено оръжие, отбелязва агенцията. Но генерал Демпси изрази убеждението си, че иранското правителство е "разумен играч" на международната сцена. Затова за САЩ и съюзниците им е най-добре да продължат да използват международните санкции и дипломацията, за да убедят Иран да се откаже от ядрените си амбиции, посочи американският генерал.

Иран спря да продава суров петрол на британски и френски компании

Иран спря продажбите на суров петрол на британски и френски компании, предаде Ройтерс, като цитира говорител на иранското министерство ...

"Смятам, че би било преждевременно да се взема решение, че е дошло време за военен вариант на действие", каза Демпси.

ООН ще инспектира ядрената програма на Иран. Ядрени инспектори на организацията пристигнаха на посещение в ислямската република, за да проучат ядрената й програма, съобщи радиото „Гласът на Америка”.

Ръководител на групата е ядреният инспектор от Международната агенция по атомна енергия Херман Накаертс. Той заяви, че главният му приоритет е да анализира „възможните военни измерения на иранската ядрена програма”.

Представителите на ООН искат от Техеран да покаже „конкретни резултати” в рамките на двудневните разговори. Експертите очакват Иран да обясни констатациите в скорошен доклад на Международната агенция за атомна енергия, който цитира доказателства, че Техеран разработва ядрено оръжие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com