Защитиха правото на изразяване в интернет

2498
Защитиха правото на изразяване в интернет

На провелото се в четвъртък заседание Съветът по правата на човека към ООН прие с консенсус своята първа резолюция за правата на изразяване в световната информационна компютърна мрежа.

Текстът беше приет въпреки съпротивата на страни като Русия и Индия. Резолюцията е била подготвена от Бразилия, САЩ, Нигерия, Швеция, Тунис и Турция и е подкрепена от 83 държави.

Стотици хиляди без интернет на 9 юли

Десетки хиляди потребители може да останат без интернет връзка в понеделник заради изтичането на програма за защита, създадена от аме...

Текстът потвърждава, че правата, които се прилагат извън интернет, като свободата на изразяване, трябва да се прилагат и когато потребителят няма пряка връзка с хора, с които комуникира, независимо от информационния канал или медията, както и без значение от границите.

Резолюцията призовава всички държави да популяризират и улесняват достъпа до интернет и международното сътрудничество насочено към развитие на медиите и комуникациите във всички страни.

Съветът по правата на човека завършва лятната си сесия днес. Той трябва да приеме 22 резолюции, сред които са тези касаещи Сирия, Беларус, Еритрея и Мали.

Редактор: Георги Иванов

Постоянният достъп до интернет води до депресия

Хората, които имат постоянен достъп до интернет, се оказват изложени на по-голям риск от нарушения на съня, стрес и симптоми на психичн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com