ФИФА започна производство срещу Суарес, грози го двeгодишна дисквалификация

7197
ФИФА започна производство срещу Суарес, грози го двeгодишна дисквалификация

Световната футболна централа официално започна дисциплинарно производство срещу звездата на Уругвай Луис Суарес. Играчът и футболната федерация на Уругвай има срок до 23 часа българско време, за да представят своята позиция по случая или документирани доказателства.

Както е известно, Суарес за трети поредн път ухапа противников играч. Това се случи по време на мача с Италия, който "урусите" спечелиха с 1:0 и се класираха за осминафиналите на световното първенство, а "адзурите" се прибират у дома.

Диего Лугано: Киелини ме разочарова като човек

Защитникът на Уругвай и капитан на отбора - Диего Лугано, застана зад гърба на съотборника си Луис Суарес. Нападателят е подложен на кр...

"В съответствие с чл. 77 на Дисциплинарния кодекс на ФИФА, Дисциплинарната комисия на ФИФА може да санкционира футболисти за тежки нарушения, които са убегнали от вниманието на съдиите по време на срещата“, се казва в становището на ФИФА.

"Освен това, съгласно член 86 на Дисциплинарния кодекс на ФИФА, всякакъв вид доказателства могат да бъдат взети предвид, и по-специално са допустими докладите на реферите, декларации от страна на различните страни и свидетелите, веществени доказателства, аудио или видео записи“, уточняват от централата.

Според дисциплинарния правилник на ФИФА максималното наказание за подобна проява е 24 мача или две години лишаване от състезателни права.

В ущърб за Суарес ще бъде моментът, че проявата му е рецидив.

Роберто Мартинес: Суарес се нуждае от помощ!

Треньорът на Евертън Роберто Мартинес взе отношение по тема №1 на вечерта - третото ухапване на съперников играч, което нападателят на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com