"Голямата уста" Моуриньо захапа Ходжсън заради Рууни

9005
"Голямата уста" Моуриньо захапа Ходжсън заради Рууни
Снимка: Getty Images/Guliver

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за пореден път изрази авторитетно мнение по въпрос, който не го касае пряко. Португалецът, който е известен с "голямата си уста" захапа здраво селекционера на Англия Рой Ходжсън. Причината е постът, на който звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни игра в мача с Италия. Както е известно, островитяните паднаха с 1:2 и направиха кошмарен старт на участието си в световното първенство. Според Жозе Моуриньо, нападателят на "червените дяволи" е изпитвал сериозни трудности и не се е представил на ниво, защото е играл на непривичен за него пост. Рууни беше поставен от Ходжсън да "оперира" по фланга на атаката.

"Не мисля, че това беше идеалната позиция, на която може да бъде поставен Рууни, изрази мнение всезнаещият Жозе Моуриньо. - Но понякога футболистите просто трябва да правят жертви в името на отбора. Може би точно така беше и в този случай. Рой Ходжсън беше решил в този мач да използва едновременно Рууни, Уелбек, Стърлинг и Стъридж. Затова на Уейн му се наложи да действа по фланга. А това за него се оказа доста трудна работа".

Уейн Рууни: Разочарован съм! След като изравнихме бяхме сигурни в победата

Нападателят на националния отбор по футбол на Англия Уейн Руни заяви след загубата на тима от Италия на Световното първенство, че е раз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com