Кавани: Наказанието на Суарес беше огромен удар за нас

8712
Кавани: Наказанието на Суарес беше огромен удар за нас

Нападателят на Уругвай Единсон Кавани посочи наказанието на Луис Суарес като основна причина за отпадането на отбора на 1/8-финала от световното първенство в Бразилия. Урусите загубиха с 0:2 от Колумбия и се прибират у дома още след първия кръг от директните елиминации.

"Не може да кажем, че играхме слабо. Всеки от отбора се вложи напълно в мача. В съблекалнята се гледахме в очите съвсем честно. Разполагаме със задружен отбор от футболисти, коментира Кавани. - Да, прибираме се у дома, но с високо вдигнати глави! Наказанието на Суарес беше огромен удар за нас. Но срещу видеодоказателствата няма какво да направим. Това решение беше прекалено сурово и за кариерата на самия Суарес, и за целия отбор. Но той е само един играч. Отборът се постара да докаже, че е готов за мача с Колумбия".

Пекерман: Колумбийският народ заслужава този успех!

Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман посвети победата на 1/8-финала от световното срещу Уругвай с 2:0 на народа в страна. "Имахме мн...

Единсон Кавани игра във всичките четири мача на Уругвай от световното първенство при това без смени - във всичките 90 минути. В тях вкара един гол от дузпа на мача с Коста Рика (1:3).

Преди 1/8-финала срещу Колумбия, футболистите от Уругвай позираха с екипа на Луис Суарес в съблекалнята. Въпреки че Канибала се прибра в родината си, след като беше сурово наказан за ухапването на Джорджо Киелини, неговият екип и място в съблекалнята на отбора останаха непокътнати. Домакинът на отбора подготви екипите много старателно за мача с Колумбия и подреди мястото и на Луис Суарес. По този начин целият отбор засвидетелства подкрепата си към футболиста на Ливърпул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com