Кавани: Съперничеството между мен и Суарес помага на Уругвай

6848
Кавани: Съперничеството между мен и Суарес помага на Уругвай
Снимка: Getty Images/Guliver

Нападателят на Уругвай Единсен Кавани сподели, че същестува съперничество между него и съотборника му в атаката Луис Суарес, което кара и двамата да играят на максимума на своите възможности.

Двамата бяха от съществена роля за достигането на Уругвай до полуфиналите на световното първенство през 2010-та година в ЮАР, както и за спечелването на Копа Америка година по-късно.

Ван Перси е готов - излиза в суперсблъсъка срещу Испания

Добри новини за Холандия - капитанът на тима Робин ван Перси заяви, че е здрав и няма да има проблеми да играе на Мондиал 2014 в Бразил...

"Играхме заедно в ЮАР и през последните четири години узряхме и се подобрихме като партньори", коментира Кавани пред списание четири-четири-две.

"Сякаш почти имаме наше собствено малко съперничество и с него се предизвикваме един друг и така помагаме на страната си да се представя възможно най-добре. През този сезон Луис е феноменален".

"Надяваме се това да продължи това лято, защото искаме да се представим добре за страната си, за хората и да запазим позицията си в челната петица на ранглистата".

Интересен факт е, че Суарес и Кавани са родени само през няколко седмици през 1987 година в един и същ град на Уругвай - Салто. Те обаче се срещат години след началото на кариерата им. Бащите им обаче се познават от мачове в местните лиги.

Капитанът на Белгия: Имаме шанс да спечелим Световното

Според букмейкърите Белгия е на пето място по шансове да спечели Световното в Бразилия. Явно на това мнение е и капитанът на отбора Вен...

"Те всъщност са играли заедно в лигите в Салто когато са били по-млади, още преди аз и Луис да сме били родени", разяснява Кавани.

"Луис напусна и замина за столицата - Монтевидео още когато бе много малък. Така че пътищата ни не се пресякоха докато не започнахме да играем за младежките отбори на Уругвай".

"Ние обаче бяхме момчета на Салто и познавахме всеки кът на града. Израснахме с тези навици и това е голяма част от същността ни".

"Но това, че и двамата сме от един и същ град е просто съвпадение. Такива неща се случват много рядко, но така е в живота. Салто не е много голям град, нито е много малък. Така че просто понякога се случват съвпадения".

Оливер Кан: Трябва да вдигнем Нойер възможно най-бързо

Един от най-емблематичните вратари в историята на футбола Оливер Кан смята, че стражът на Бундестима Мануел Нойер се намира в деликатна...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com