Клинсман: Работихме много здраво - оптимисти сме!

8714
Клинсман: Работихме много здраво - оптимисти сме!

Селекционерът на националния отбор на САЩ по футбол Юрген Клинсман заяви, че победа срещу Гана в първия мач на тима на Мондиал 2014 може да помогне на американците да стигнат далеч в турнира. Възпитаниците на Клинсман излизат тази вечер срещу африканците в двубоя от група G, в която са още считаните за фаворити Германия и Португалия.

"Работихме здраво в последните четири седмици от подготовката. Сега настъпи моментът да дадем нужната мотивация и увереност на играчите за победа срещу Гана. Предстои ни първата крачка, след това идва Португалия, а после Германия. Всичко може да се случи" - коментира Клинсман.

Меси: Голът, който отбелязах, ме успокои

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси не скри удовлетворението си от успешния старт на отбора на световното първенство в Бразилия. Къс...

"Имаме поводи за оптимизъм. Отборът израсна. Смятам, че играта ни се разви не само на национално ниво. (Мейджър Сокър) Лигата също стана много по-конкурентна в последните години. Футболен в САЩ има прогрес във всяко едно отношение и искаме да използваме това като локомотив за националния отбор" - допълни той.

Германецът заяви, че е имал същите очаквания като футболист на Мондиал 1990, когато той помогна на Бундестима да спечели титлата, както и като треньор на Германия през 2006 година при спечелването на бронзовите отличия.

"Идваме със същото настроение, желание, енергия и амбиция да се представим добре. Мога да ви кажа, че съм резервирал билета си за връщане за след финала" - каза той.

Игуаин и Меси скоро ще бъдат съотборници и на клубно ниво

Нападателят на Аржентина Гонзало Игуаин потвърди информацията, че преминаването му в Барселона е много вероятно. Бившият футболист на Р...

Амбициите на Клинсман се споделят и от футболистите.

"Подготовката ни премина добре. Очакваме мача с Гана. Съперникът е труден, но ако покажем най-доброто от себе си, можем да победим. Имаме качествата да стигнем далеч в турнира и това е нашата основна цел" - каза нападателят Клинт Демпси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com