Неста: Меси е най-трудният съперник за един защитник

8785
Неста: Меси е най-трудният съперник за един защитник
Снимка: Getty Images/Guliver

Легендарният защитник на Милан и италианския национален отбор Алесандро Несте стана поредният, който сравни двамата най-добри футболисти в света за последните няколко години - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Той коментира световното първенство за сайта Goal.com.

"Ако сравним цялостно кариерите на двамата, Меси е този, който е стъпил на по-високия връх" - сподели италианецът след победата на Аржентина над Швейцария на осминафинала.

Меси: В Аржентина ме надценяват

Лионел Меси заяви, че категорично не е съгласен с мнението, че тимът на Аржентина е изключително зависим от представянето му. Пред Goa...

"За съжаление веднъж ми се случи да играя срещу Меси четири пъти в рамките на един сезон. Имах лош късмет, а и вече бях доста стар."

"Кристиано Роналдо също е страхотен играч, но Меси е нещо специално. Той е най-трудният съперник за един защитник. Лео може да направи десет поредни спринта и е невъзможно да издържиш, когато се опитваш да го опазиш" - поясни италианецът.

"Ти вече си уморен, а той остава свеж и все така реактивен. Меси умее да владее топката като никой друг футболист."

Сабея: Меси е нашият Марадона от 1986-та

Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея призна преди осминафиналния мач на отбора срещу Швеицария от световното първенство, че тимът...

"За Кристиано Роналдо мога да кажа, че той промени радикално играта си. Помня, че когато навремето играхме с Манчестър Юнайтед, обожаваше да прави финтове, да дриблира. Днес Кристиано е далеч по-ефикасен, винаги се стреми да обстрелва вратата и така става далеч по-опасен отпреди" - добави Неста.

 

 

 

Меси за пренебрегнатото дете: Не съм го видял

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси побърза да се защити от нападките, че е пренебрегнал и разочаровал малко дете в помещението под ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com