Сеп Блатер иска да управлява до 2020 година

3982
Сеп Блатер иска да управлява до 2020 година
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер потвърди, че ще се кандидатира за нов президентски мандат на конгреса на централата през месец май 2015-а година. Това е съобщил самият той при посещението си в редакцията на швейцарския вестник "Блик".

На въпрос дали 78-годишният вече ръководител смята да се кандидатира за нов петгодишен мандат, той отговори: "Да, искам да го направя. Защото нищо не е приключило. Този мой мандат е към края си, но мисията, с която съм дошъл, не е".

Блатер: Случилото се с Алвеш е позор!

Президентът на ФИФА Сеп Блатер избухна в Туитър срещу инцидента, който преживя защитникът на Барселона и Бразилия Дани Алвеш по време н...

Блатер стана президент на ФИФА през 1998-а година като наследи на поста Жоао Хавеланж. Иначе той работи в световната централа от 1975 година на различни позиции, а преди да стане президент, е бил генерален секретар.

Блатер заяви, че идеята му е да завърши започнатите от него реформи, а също така чака с голям ентусиазъм предстоящото Световно първенство в Бразилия.

"За мен това ще бъде десето Световно първенство като ръководител на футбола. Първото ми беше през 1978-а година. Но съм щастлив, че ще отида в Бразилия- това е велика страна", добави Блатер, цитиран от БТА.

Последният път, когато той се кандидатира за поста и получи четвъртия си мандат, беше 2011 година. Тогава претендентът Мохамед бин Хамам беше изваден от надпреварата заради обвинения в корупция и машинации, което по-късно се разрасна в един от най-тежките скандали във ФИФА.

Блатер: Бразилия ще е готова за Мондиал 2014

Президентът на ФИФА Сеп Блатер успокои феновете на най-великата игра – футбола, че Бразилия ще бъде готова да посрещне световното...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com