Томас Мюлер: Германия не е предишната сила

14128
Томас Мюлер: Германия не е предишната сила

Няколко седмици преди началото на световното първенство в отбора на Германия все още има някои въпросителни. Едната от тях е как точно да играе селекционерът Йоахим Льов - с чист централен нападател или с фалшива деветка. Във втория случай отговорността ще трябва да поеме Томас Мюлер, който признава, че сега тя му тежи по-малко.

Хер Мюлер, спомените за Евро 2012 не са от най-хубавите за разлика от Световното през 2010 г. как се чувствате сега преди новото Световно?

Лаам скочи на Льов: Искам да съм десен бек, не ляв

Капитанът на Германия Филип Лам надигна глас срещу селекционера Йоаким Льов. Играчът на Байерн е недоволен от позицията, на която смята...

- Сега се подготвям много по-интензивно. Сега съм по-наясно колко много означава то за света. За много хора то е много повече от един глупав футболен резултат. Сега усещането е дори по-хубаво. Сега отговорността е по-голяма, за четири години изиграхме много мачове. Наистина чакам с голямо нетърпение турнира и онези моменти, от които настръхваш, като голът ми срещу Аржентина през 2010 г.

Как се справяте сега с отговорността?

- Сега виждам себе си като човек, който не само трябва да направи нещо с топката, когато я получи. Опитвам се да поемам по-голяма роля на и извън терена.

Трябва ли за целта да сте по-сериозен? Питам, защото на шегаджия като вас сигурно не му е лесно да поеме такава роля?

- Аз винаги намирам среден път и се осланям на моето усещане.

Мюлер: Германските клубове се провалиха, но това няма да попречи на националния отбор

Атакуващият халф на Байерн Томас Мюлер заяви, че резултатите на клубните отбори през сезона нямат никакво отношение към очакванията за ...

В Бразилия ще е доста горещо, някои мачове са планирани по обед. Как ще се отрази това на начина на игра?

- Може и да е смесица от футбола на Байерн и Борусия (Дортмунд), но това е футболът на националния отбор. Нещо собствено, не копирано. Треньорът има ясни идеи и ги излага пред нас. Философията обаче със сигурност няма да е обусловена от температурите. Жегата може да е неприятна, но е неприятна и за противника. А и тренировките в бундестима не са пикник или почивка, нищо че се чува ромоляща вода наблизо.

Обичате ли да играете в жега?

- Някой въобще обича ли? Радвам се, когато дойде лятото, но в 13 часа и при 30 градуса няма да викна "Ура". При тези условия човешкото тяло не е толкова работоспособно, колкото когато е добре охладено от климатика на 18 градуса. Не мисля, че има играч, който да предпочита жегата. На практика в Бразилия темпото умишлено ще пада, когато мачът започне да става твърде бърз. Такива неща трябва да се решават на място.

В Бразилия ще имате конкуренция при отбелязването на головете. Въпреки своите 36 години, Мирослав Клозе е все още един от най-бързите играчи в националния отбор, както самият той казва.

Гюндоган: Германия има класата да е световен шампион

Халфът на германския национален отбор Илкай Гюндоган изрази надежда, че Бундестимът ще успее да спечели Световното. Според него селекци...

- О, Миро е рибар и неговите риби винаги са мнооого големи.

Предимство ли е за бундестима, че нямаше немски отбор на изтощителния финал на Шампионска лига?

 - Не, няма нищо положително в едно отсъствие от финал, особено ако вече си бил на полуфинал. Но видяхме, че няма гаранция. Реал (Мадрид) се считаше за фаворит, игра по-добре и заслужаваше да спечели. Но ако Атлетико беше издържал още две минути, сега той щеше да е победителят в Шампионска лига. Всеки трябва да разбере: Няма гарантирана титла, след мачовете след 1/4-финалите на Световното не са разходки.

Изглежда очакването към националния отбор в Германия сега е по-ниско, отколкото беше преди една година. Когато Байерн и Борусия (Дортмунд) бяха на големия финал на ШЛ.

 - И аз имам такова впечатление. Миналата година бяхме футболната сила, сега не е точно така, малко сме обезкуражени. А и имаме и много контузии. Но ние не се интересуваме особено много от това, което се пише или говори за нас. Определено ще отидем в Бразилия, за да спечелим титлата, това е целта ни. Ще го показваме във всяка една минута и секунда. Но във футбола има толкова много късмет и шанс, че нищо не може да бъде предсказано. Иначе всички букмейкъри щяха да фалират!

Льов: Не приличаме на болница

Германският национален селекционер Йоахим Льов заяви, че лагерът на Бундестима не прилича на болница, както пишат медиите в страната. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю