Уругвай обжалва: Наказанието е изключително пресилено

7507
Уругвай обжалва: Наказанието е изключително пресилено
Снимка: Getty Images/Guliver

Уругвайската футболна асоциация ще обжалва наказанието на Луис Суарес от ФИФА, след като световната футболна централа спря правата на нападателя за четири месеца.

Скандалният голмайстор на Уругвай ухапа по рамото защитника на Италия Джорджо Киелини по време на срещата между двата тима във вторник, а днес от ФИФА обявиха суровото наказание за Суарес - 4 месеца спиране на правата, както и 9 мача наказание за националния отбор.

"Това наказание е изключително пресилено и за нас нямаше никакви доказателства, които оправдават подобно наказание", обяви президентът на Уругвайската футболна асоциация Вилмар Валдес. "Уругвай не привилегии или специално отношение. Ние просто искаме от ФИФА правилата да се прилагат еднакво за всички. Видяхме подобни или дори по-агресивни инциденти от този на Луис Суарес, но в тези случай дисциплинарната комисия на ФИФА не направи нищо", допълни Валдес.

В подкрепа на Суарес се изказа и спортният министър на южноамериканската страна Лилиам Кечичиан. "Гледала съм много по-страшни инциденти на Световни първенства. Това наказание е нещо, което засяга цялото уругвайско общество", коментира Кечичиан.

По въпроса се изказа дори президентът на страната Хосе Мухика. "Аз не видях той да ухапва никого. Аз съм научен, че какво се случи на терена, решението се взима от рефера", каза Мухика, който незнайно как е пропуснал очевидното провинение на Суарес, което дори остави ясни белези по рамото на Киелини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com