В отсъствието на Суарес вдъхновена Коста Рика унижи жалък Уругвай - 3:1

14890
В отсъствието на Суарес вдъхновена Коста Рика унижи жалък Уругвай - 3:1

Коста Рика се превърна в сензацията на световното първенство в Бразилия до този момент, след като се озъби на двукратния световен шампион Уругвай, надигра го и го победи с унизителното 3:1. На стадиона във Форталеза "Лос Тикос" показа огромно самочувствие срещу арогантността на съперника, който вместо да се подсигури с голове, предпочете да пести силите си и бе наказан.

В отсъствието на Луис Суарес Уругвай откри резултата с гол от дузпа на Кавани в 24-ата минута. Коста Рика стигна до равенството чак в 54-ата минута, когато точен бе играчът на вечерта Джоел Кембъл. С голове в 57-ата и 84-ата минута аутсайдерът в мача се разправи с класния съперник и постави под въпрос оцеляването на "урусите" в "Групата на смъртта".

Отборът на Уругвай излезе като фаворит в този сблъсък, след като досега в осемте си срещи с Коста Рика в историята беше записал шест победи и две ремита.

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес заложи на схема 4-4-2, като в атака действаше опасното дуо Форлан - Кавани, а големият коз - Футболист №1 на Англия за изминалия сезон Луис Суарес, още не беше възстановен за игра след операция на менискуса. В негово отсъствие шанс за игра получи нападателят Кристиян Стуани.

Хорхе Луис Пинто избра по-дефанзивна схема - 5-4-1, с един изнесен нападател в лицето на Джоел Кембъл.

В първите минути играта беше раностойна, макар в действията на костариканците да се усещаше, че са респектирани от съперника.

В 10-ата минута след центриране от корнер Лугано игра с ръка в своето наказателно поле, но преди това Феликс Брих отсъди нарушение в нападение на Дуарте срещу бранителя.

В 15-ата минута след бърза атака Уругвай стигна до гол, дело на Диего Годин, който обаче не бе зачетен заради засада. Секунди след това Кавани бе оставен непокрит и стреля по посока вратата на Навас, но в аут.

Постепенно Уругвай наложи преса над съперника, което доведе до 
поредица от грешки на играчите в бяло. Така се стигна до 22-ата 
минута на двубоя, в която Жуниор Диас извърши нарушение срещу 
Диего Лугано в собственото си наказателно поле и германският 
съдия бе категоричен, посочвайки бялата точка. Единсон Кавани 
застана зад топката и с удар с десния крак разстреля Кейлор Навас 
за 1:0.(24') Това бе гол №22 за нападателя с националната фланелка.
Три минути по-късно Джоел Кембъл имаше възможност да изравни 
резултата, отправяйки топовен удар от далечна дистанция към 
вратата на Муслера. Топката обаче мина край левия страничен 
стълб. 
Играчите на Хорхе Пинто се хвърлиха да връщат гола пасив. 
Последваха два поредни корнера пред вратата на Уругвай, които не 
доведоха до нищо опасно. Към този момент владението на топката 
бе преимуществено за изоставащия в резултата. 
В последвалите няколко минути битката се водеше в средата на 
терена, без опасни атаки и за двата тима. Изглежда, че "урусите" 
пестят силите си, след като резултатът е положителен за тях. 
В 43-ата минута след центриране от корнер, Фернандо Муслера не 
успя да се намеси по най-добрия начин и опразни вратата си. Борхес 
опита да играе с топката и да се възползва от ситуацията, но малко 
не му достигна.
Минута преди края на редовните 45 минути Диего Форлан отправи 
коварен изстрел към вратата на Кейлор Навас, като топката 
рикошира в тялото на Дуарте. В този момент намесата на вратаря на 
Коста Рика бе решителна. 

Постепенно Уругвай наложи преса над съперника, което доведе до поредица от грешки на играчите в бяло. Така се стигна до 22-ата минута на двубоя, в която Жуниор Диас извърши нарушение срещу Диего Лугано в собственото си наказателно поле и германският съдия бе категоричен, посочвайки бялата точка. Единсон Кавани застана зад топката и с удар с десния крак разстреля Кейлор Навас за 1:0. (24') Това бе гол №22 за нападателя с националната фланелка.

Три минути по-късно Джоел Кембъл имаше възможност да изравни резултата, отправяйки топовен удар от далечна дистанция към вратата на Муслера. Топката обаче мина край левия страничен стълб. 

Играчите на Хорхе Пинто се хвърлиха да връщат гола пасив. Последваха два поредни корнера пред вратата на Уругвай, които не доведоха до нищо опасно. Към този момент владението на топката беше преимуществено за изоставащия в резултата. 

В последвалите няколко минути битката се водеше в средата на терена, без опасни атаки и за двата тима. Изглежда, че "урусите" пестяха силите си, след като резултатът беше положителен за тях. 

В 43-ата минута след центриране от корнер, Фернандо Муслера не успя да се намеси по най-добрия начин и опразни вратата си. Борхес опита да играе с топката и да се възползва от ситуацията, но малко не му достигна.

Минута преди края на редовните 45 минути Диего Форлан отправи коварен изстрел към вратата на Кейлор Навас, като топката рикошира в тялото на Дуарте. В този момент намесата на вратаря на Коста Рика бе решителна, като той извади влизащата току под гредата топка. 

Прогнозата на Actualno: Проблеми за Уругвай срещу Коста Рика

Уругвай започва кампанията като четвърта сила в света. "Урусите" обичат бразилските терени, в "страната на кафето" печелят втората си с...

След почивката двата отбора излязоха без промени в съставите. В 50-ата минута първият жълт картон в срещата бе показан на капитана на символичните домакини Диего Лугано за закъснял шпагат в краката на Кембъл. 

В 51-ата минута след балонно центриране на играч на Коста Рика топката достигна до Дуарте, който стреля опасно към вратата на Муслера, но стражът на Галатасарай успя да затвори ъгъла си. Това бе вторият по-сериозен шанс за "Лос Тикос" да се върнат в мача.

Само в рамките на 4 минути стана неочакваното от специалистите преди този двубой - Коста Рика не само се върна в мача, но и успя да обърне резултата. В 54-ата минута след центриране отдясно Джоел Кембъл бе оставен сам в близост до вратата на Уругвай и успя със силния си удар да опъне мрежата на Фернандо Муслера за 1:1. Само три минути по-късно Оскар Дуарте шокира двукратните световни шампиони. След грешка в отбраната на "светлосините" с плонж той засече топката с глава и стреля от малък ъгъл за 2:1. Повторенията обаче показаха, че в ситуацията има засада.

Вратарят на Уругвай откри мравки в леглото си (ФОТО)

Стражът на Уругвай Фернандо Муслера, в навечерието на първия мач на тима на световното първенство срещу Коста Рика, разкри, че е намери...

Треньорът на урусите Оскар Табарес веднага предприе двойна смяна, изваждайки от игра Диего Форлан и Валтер Гаргано. На тяхно място специалистът пусна Николас Лодейро и Алваро Гонсалес. Луис Суарес пък се подготвяше да влезе в игра, макар това да изглеждаше малко вероятно. 

В 64-ата минута демонстриращият огромно самочувствие Джоел Кембъл стреля силно към вратата на Муслера, топката профуча над гредата. Пет минути по-късно и Борхес пробва мерника си от далечна дистанция. Уругвай отговори с удар на Гонсалес, при който Навас се намеси по най-добрия начин. 

В 76-ата минута Табарес направи последната си смяна, като замени Родригес с Абер Ернандес, като така стана ясно, че Луис Суарес няма да може да помогне на своя тим. 

Вдъхновена от разправата на Холандия със световния шампион Испания, Коста Рика продължава да търси нови попадения във вратата на Муслера и използва всяка възможност, за да обстрелва вратата на Уругвай. 

Табарес: Суарес няма да е титуляр срещу Коста Рика

Нападателят Луис Суарес, който се възстановява от операция на менискуса, няма да бъде включен в титулярния състав на Уругвай за мача с ...

В 84-ата минута Уругвай беше окончателно унизен. След перфектен пас от дълбочина на Кембъл току-що влезлият в игра Маркос Уреня от малък ъгъл намери вратата на Фернандо Муслера за 3:1 над четвъртите на световното първенство в ЮАР. 

 

СТАТИСТИКА

УРУГВАЙ - КОСТА РИКА 1:3

1:0 Кавани 24' (д)

1:1 Кембъл 54'

Селекционерът на Уругвай: Все още не зная кога ще мога да разчитам на Суарес

Лечението на Луис Суарес върви добре и е възможно съвсем скоро да бъде готов за игра. Звездата на Уругвай получи контузия в коляното по...

1:2 Дуарте 57'

1:3 Уреня 84'

 

Мач от група "D"

Уругвай: 1. Муслера, 2. Лугано, 3. Годин, 5. Гаргано (61' Гонсалес), 7. Родригес (76' Ернандес), 10. Форлан (60' Лодейро), 11. Стуани, 16. Перейра, 17. Аревало Риос, 21. Кавани, 22. Касерес

Селекционер: Оскар Табарес

Уругвай кацна в Бразилия с илюзия за нов "Мараканасо"

Уругвайският национален отбор пристигна в понеделник следобяд на летището в Бело Оризонте с илюзията да постигне нов "Мараканасо" на пр...

Коста Рика: 1. Навас, 3. Гонсалес, 4. Уманя, 5. Борхес, 6. Дуарте, 7. Баланьос (89' Барантес), 9. Кембъл, 10. Руис (82' Уреня), 15. Диас, 16. Гамбоа, 17. Техеда (74' Куберо)

Селекционер: Хорхе Луис Пинто

Гл. съдия: Феликс Брих (Гер.)

Жълти картони: Лугано 50', Гаргано 56'

Червен картон: Перейра 90+5

Стадион: "Ещадио Кастелао", Форталеза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com