А наглотест?

4668
А наглотест?
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт и ВМРО внесоха предложение депутатите да бъдат подлагани на тест за наркотици и психотест и това да влезе в правилника в Народното събрание.

Коментар на редактора:

Забраняват на независимите депутати да правят група

Независимите депутати в 43-ото народно събрание няма да имат право да сформират своя група. Това ще бъде заложено в новия правилник на ...

Разбира се, че е вредно да имаме неадекватни депутати - защо са откровено луди или защото са пили нещо, дето не трябва. От тази гледна точка психотестът и тестът за наркотици са резонна идея.

Най-малкото, защото всеки се сеща за хора, облечени във власт, които демонстрират болезнени отклонения от нормите на психичното здраве. И е редно тези хора да не са в политиката, а да отидат да се лекуват.

Проблемът е, че България си пати не толкова и не основно от лудите политици. Пати си от уж нормалните, при които се наблюдават завишени нива не на лудост, а на наглост и алчност.

А наглостта и алчността не се дефинират като признаци на психично разстройство, което означава, че психотестът няма да ги хване и най-големите вредители ще си останат.

Психотест и тест за наркотици за депутатите - една крачка до реалност

Предложих на определено време да се прави тест за наркотици и психотест и това да залегне в парламентарния правилник. Така депутати, ко...

На нас ни трябва наглотест. Жалко, че не е измислен.

Защото именно дебелокожите и алчни политици, които искат да преяждат с власт до повръщане, газейки закони и морални норми, са истинската заплаха за реда в страната. Лудите са по-безобидни.

Така че психо- и наркотестът няма да ни помогнат особено. Докато депутати стават нагли и цинични мижитурки, целящи единствено да измислят нова далавера или да се включат във вече съществуващите, "нормалността" ще е много разтегливо понятие.

Автор: Десислава Любомирова

Народното събрание приема нови депутати

14 нови депутати ще положат клетва в сряда в Народното събрание. Причината е, че толкова от сегашните народни представители станаха ми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com