Цената на "европейската женска чест" - предупреден значи въоръжен

11065
Цената на "европейската женска чест" - предупреден значи въоръжен
Снимка: Getty Images/Guliver

Защо мъжете в Европа не защитават жените си? Те стоят и гледат отстрани, те са малодушни, те са страхливи, жените станаха мъжете, за които като малки искаха да се омъжат – това бяха само част от статусите във Facebook, а и опорните точки на немалко медийни публикации, разпространяващи се в социалните мрежи, с които се отправяше уперек за липсата на "мъжка" реакция при нападения над жени от страна на мъже от арабски и северноафрикански произход.

Коментар на редактора

Г-н Москов, КОЙ щеше да е виновен, ако наши ваксини бяха убили турски бебета?

Пратка от ваксини срещу туберкулоза по договорено дарение е изпратена от България на Турция без да е издаден сертификат за безопасното ...

Тази работа не е като онази работа. Да се биеш добре изисква умения. Уменията се придобиват с тренировки, с много труд и с точна психическа нагласа – да си готов да причиняваш страдание, да си готов да нараняваш, да разкървавяваш, да чупиш кости, да вадиш очи, да късаш месо, да убиеш дори, за да не бъдеш убит. А в съвременния свят колко са тези мъже, които могат да се похвалят, че са готови на такова нещо? Колко го тренират целенасочено? Колко са всъщност достатъчно добри, че да излязат победители в сбиване с няколко души?

Представете си сега как се прибирате заедно с жена си/сестра си/някоя приятелка/колежка/майка си от хубава вечеря. Представете си, че изведнъж ви обградят 5-6 млади мъже, на които това не им е за пръв път и почнат провокациите, обидите, гнусни изпълнения като плюене в лицето, шамари и ритници дори. Какво ще направите сам? Ще пребиете нападателите? Не всеки е Рамбо. Ще ги застреляте? Не всеки носи пистолет и още по-малко от тези, които имат, знаят как да го ползват. Да не говорим, че и нападателите може да са въоръжени. И най-важното - стигне ли се до бой, на случайни минувачи не можете да разчитате! Разчитате само на себе си - обикновено при числено превъзходство на противника!

Огромно възмущение и с право се изля по адрес на кметицата на Кьолн Хенриете Рекер, но в нейните думи има една велика истина, която преподава всеки, ама абсолютно всеки инструктор по самоотбрана – на първо място избегни конфликт. Това означава да отстъпиш, да избягаш, да реагираш на време, за да се запазиш, без да влизаш в бой. А дори и това за необучен човек може да се окаже проблемно – защото под стрес можем да се вцепеним. И какъв по-голям стрес от това няколко агресивни нападатели да те обградят и да те „подпукат” – теб и най-близкия ти човек?

Разбира се, има моменти, в които гърбът е опрян до стената. Тогава няма как да бягаш. Тогава трябва да се биеш - да дадеш най-доброто от себе си, без да мислиш какво ще ти се случи. Да нападаш с ясната мисъл да късаш живо месо, за да защитиш както себе си, така и близките си. Но тези моменти всячески трябва да се избягват и затова предпазливостта е толкова важна. Защото няма нищо героично в това да скочиш на бой на 5-6 души, ако можеш да го избегнеш, вместо да се сдобиеш с няколко пукнати ребра, счупен нос, избити зъби, потрошен крайник, пукнат череп, а жена ти/сестра ти/майка ти да бъдат изнасилени. Но си защитил мъжки общата чест - браво, Facebook ще те похвали. А не беше ли по-добре просто да не минавате през тъмната уличка, само защото е по-пряко? Не беше ли по-добре да заобиколите по-отдалеч групичката от пушещи трева и хилещи се мазнишки на всяка малко по-къса пола дегенератчета и да се обадите в полицията?

Местан сега ли разбра къде се намира?!

Показах, че мога да нося на бой за тези 12 дни, през които изядох 12 000 тупалки от медиите-бухалки. Така бившият лидер на ДПС Лютви Ме...

Като граждани ние трябва да изискаме от съответните органи да ни защитят. Иначе за какво ни е държава – ако всеки сам ще се оправя? За какво плащаме данъци? Трябва да има закон и ред, наложен от държавата! И нека тези, които пишат в социалните мрежи как ще избият „чернилките”, докато гледат някой клип "от Кьолн" да спрат да прекаляват с Mortal Combat и Call of Duty. Когато няма правила, следват счупен нос, ръка, крак или глава - тогава не продължаваш, докато избиеш всички „лоши”. Продължаваш или към болницата, или в най-лошия случай – към моргата. А жена ти/сестра ти/майка ти след това едва ли ще мислят особено много какви букви са – гласни, съгласни или безгласни. Така че – мислете преди да се налага да се биете. Откажете се от удобството и навика, ако считате, че те могат да ви вкарат в ситуация, от която да излезете с трайни физически и психически увреждания. Молете се да не ви се налага да се биете до смърт - не е като на филм или видеоигра. И настоявайте постоянно отговорните органи да си свършат работа – за да не може нито черни, нито бели насилници да определят пулса на обществото. Ако пък отговорните не могат - да си отиват и да идват други, които могат! Иначе ще дойде нов Хитлер - и тогава Господ да ни е на помощ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com