Leap Motion идва! Готови ли сте за тотален контрол с жестове?

9580
Leap Motion идва! Готови ли сте за тотален контрол с жестове?

С наближаването на края на годината мнозина очакват с нетърпение представената още през май 2012 г. технология на компанията Leap Motion за контрол на компютри чрез жестове от разстояние. Вероятно първата асоциация, която ви хрумва е, за друг подобен и вече доста популярен продукт – Microsoft Kinect. Разликата обаче е огромна и се състои най-вече в това, че системата Leap Motion работи с много по-голяма точност (разпознава жестовете с точност до 0,01 мм), предоставя възможност за извършване на всички манипулации, каквито се прилагат с обикновена мишка, а и е доста по-евтина.

Разработката отново ни връща към култовия филм „Специален доклад“, където за пръв ни беше представена идеята за контрол на компютърна система чрез жестове. Leap Motion обаче е още по-съвършен вариант за управление.

Майкрософт представи Windows 8

Днес Майкрософт представи новата версия на своята операционна система. Технологичният гигант съобщи, че "преосмисления" Windows 8 ще бъ...

Достатъчно е само да застанете срещу монитора и да започнете да движите ръцете си по подобен начин на този, който използвате при работа със сензорен дисплей. Системата улавя дори най-фините ви движения, пресъздавайки ги върху компютърния дисплей. И още една важна подробност – чрез контрола от разстояние ще избегнете всички онези неприятни зацапвания, които се получават от допира с пръсти, когато работите върху сензорен екран.

Системата разпознава различни комбинации от обекти, с които бихте искали да контролирате случващото се върху вашия дисплей – писалка, молив, един пръст, няколко пръста, всички 10 пръста едновременно. Способна е също да превръща „изрисувано“ от вас изображение в триизмерен обект, който може да разгледате от всички ъгли. Управлението не изисква никакви допълнителни приспособления или специално обучение. То е интуитивно и удобно и позволява да извършвате всички онези прецизни операции, които може да правите с помощта на мишка или тъчпад. Възможно е също само с прости движения на пръстите бързо и лесно да „зуумвате“ различни изображения, които виждате на екрана.

Всички тези перспективи карат предимно дизайнерите, но и останалите потенциални потребители, да тръпнат в очакване от появата на Leap Motion.

Софтуер контролира телефоните с очи

Датска компания се надява да сключи договори с големи производители на мобилни телефони и таблети, след като е разработила софтуер, п...

Демонстрация на възможностите на Leap Motion може да видите на видеото. Самата система се очаква да се появи в края на тази или началото на следващата година. Цената е съвсем символична за възможностите, които ще ви бъдат предоставени – едва 70 долара.

Вижте видеото ТУК!

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com