Ляв общински съветник се изказа срещу София прайд

11769
Ляв общински съветник се изказа срещу София прайд

Прайдът или гей парадът, който организират всяка година в София, е агресивна демонстрация и тя дразни. Това каза общинският съветник от групата на БСП "Лява България" Николай Николов по време на провелата се на 8 юни сесия на Столичния общински съвет. Една от темите, които бяха обсъждани в залата, беше именно предстоящият в събота гей парад в София.

"С колегите от групата на БСП Лява България в СОС сме против провеждането на прайда в тази му форма, заяви Николай Николов. - Подобна агресивна показност дразни. Кому е нужно и какво целят тези хора? Тази демонстрация настройва всички останали срещу тях. Да не говорим, че Столична община е принудена да отдели голям ресурс за охрана на този гей парад, който блокира центъра на София за няколко часа. Освен това, на този парад много от "участниците" са на възраст между 13 и 15 години, тоест непълнолетни са".

Три важни неща пред Румен Радев

2 063 032 действителни гласове. Толкова според Централната избирателна комисия (ЦИК) е получил петият президент на страната - Румен Рад...

Коментар на редактора

Това съобщение беше получено два дни преди 10-то издание на София прайд. Вероятно единственият прайд в Европа, който не се предвожда от кмета на града, в който се провежда, а политиците напълно го игнорират. Град, в който без проучване е разрешено мероприятие от друга организация, която не крие крайните си схващания по основни социални въпроси и призовава „съмишлениците си "да дойдат да чистят с метли и лопати с дълги дървени дръжки".

Г-н Николов не коментира тези неща.

Междувременно днес във Френския културен институт ще се проведе дискусията „Да прогоним предразсъдъците“. В нея ще участва зам.-кметът на Амстердам, както и участници от Германия, Холандия, Румъния, Гърция и Косово, които ще споделят с публиката опита си и ще обменят идеи как да съдействат за промяната на нагласите и преодоляване на предразсъдъците.

Живеем тъпо и безнаказано, а душите ни са мъртви

Помните ли Тодор от Враца? Преди една година в обществото ни за пореден път отекна глухият стон на несправедливостта. Едно момче беше у...

Г-н Николов едва ли ще присъства на нея. Този млад човек, предпочита да остане с разбирания от преди десетки години и да ги разпространява в официални съобщения. Може би ще е полезно за него да отиде на нея и да чуе опита на другите. Как така толкова години се провеждат подобни събития и никой от общинските власти не ги определя като „агресивна показност, която дразни.“

Като казахме демонстрация, останах учудена от снимката, прикачена към съобщението на Николов. Тя определено не може да се нарече официална, каквато би трябвало да бъде, когато придружава изказване, свързано с изпълняване на служебните функции. Какво иска да покаже г-н Николов с точно тази снимка?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com