X
 
 

Въпросът не е защо Цецка Цачева, въпросът е в себеуважението

17445 31
photo of Въпросът не е защо Цецка Цачева, въпросът е в себеуважението
Снимка: БГНЕС
Номинацията на досегашния председател на Народното събрание Цецка Цачева за президент от страна на ГЕРБ предизвика куп коментари и реакции през вчерашния ден. Те варираха от "ама нали щяха да номинират жена", през "за едни майка, за други мащеха" и "това ли е бабата на нацията, май е дядото", та до "по-добре да беше Алф". Като коментар за този избор, Actualno.com публикува думите на Станимира Манолова, дългогодишен учител по литература, които тя публикува в профила си във Facebook.

Коментар на читателя

Борисов изравни Станишев в надпреварата по смехокрация

България ще участва с двама кандидати в надпреварата за генерален секретар на ООН. Това стана ясно, след като вчера (28 септември) прав...

Не става въпрос дали Цецка Цачева ще стане президент на България. Въпросът е, че ние, българите, без да изключвам себе си, не ставаме за нищо, защото, колкото и да ми е кофти да си го призная, сме хора, които нямат нито воля, нито желание да сътворят нещо друго, освен едно голямо Нищо, което на свой ред да превърне окончателно България в едно тотал(итар)но нищо.

Защото, като гледам след 1989 кои бяха президенти на България, а и кой ще стане, се сещам напосоки, че полякът Лех Валенса, христоматиен пример за дисидент, носител на Нобелова награда за мир, става президент на Полша; че световноизвестният драматург Вацлав Хавел, автор на над 20 пиеси и един от най-големите интелектуалци на нашето време, "баща" на чешкото дисидентство, започнало в размирната 1967, става и президент на Чехия; че унгарецът Арпад Гьонц, който дезертира от фронта на Втората световна война, връща се в Унгария и се включва в антифашистката съпротива, който през 1956 е един от хората, застанали начело на т.нар. „унгарски събития", заради което е осъден на доживотен затвор без право на замяна, и който по-късно, вече амнистиран, е един от най-големите унгарски преводачи на Шекспир, става и президент на Унгария; че когато през 40-те години Естония е присъединена към СССР, цялото семейство на Ленард Мери е депортирано в Сибир и че много по-късно владеещият руски, английски, френски, немски и фински език писател, драматург, преводач и сценарист Ленарт Мери става президент на Естония.

Мога още да продължа, но с всяка крачка ми става жал за мене си и апатично за България… И въпросът не е защо Цецка Цачева, въпросът е защо за нас себеуважението, личното достойнство, честността, почтеността и свободата във всичките ѝ измерения никога не са били ценности. Защото ако бяха и ние щяхме да имаме своя Валенса, своя Хавел, своя Гьонц и своя Ленард Мери, а вместо това ще имаме Цецка Цачева, на която даже ме е срам да ѝ напиша името до горните имена... Защото полският, чешкият, унгарският и естонският народ избират навремето най-достойния поляк, чех, унгарец и естонец за свой президент с убеждението, че той, първият сред равни, най-добре ще олицетворява нацията, докато ние в България ще избираме за президент някоя си Цецка Цачева, посочена от всесилния Бойко Борисов само защото си мислим, че така ще се олицетворим със Силата - тази Сила, "благодарение" на която сме в такъв гьол, в какъвто не сме и сънували, че ще озовем, но и какъвто очевидно си заслужаваме - и като народ, и като държава...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 18 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Тя е Tante Цецка (Parteigenosse) или Тетка Цецка (партийний товарищ), но и за ЧЕП НА КАЦА НЕ СТАВА ! Бойко сменяй я с Кристалинчето, която е готова на всичко що е кокал .
 • Анонимен 17 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Бойко : "Който и да бяхме посочили, щеше да стане президент". И биде посочен Мухльо Педераст ! Сега пък поради липса на магаре е посочено "Бостанското плашило Цецка" . НЯМА РАЗЛИКА !
 • Анонимен 16 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Простакеса и партийна приспособленка отвсякъде ! Обида за интелекта и представителността на българската нация, поставяне на Президентската институцуя в пълно подчинение на Изпълнителната власт и срам пред демократияния свят ! Това е тетка ви Цецка !
 • Срам 15 Срам преди 3 години Профил на трол?
  Простакеса и партийна приспособленка отвсякъде ! Обида за интелекта и представителността на българската нация, поставяне на Президентската институцуя в пълно подчинение на Изпълнителната власт и срам пред демократияния свят ! Това е тетка ви Цецка !
 • Анонимен 14 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Много българи се срамуват от Цецка Цачева,дори и тези,които ще я подкрепят.Откакто я поставиха на председателското място в НС не е преставала да прави гафове.Не стига,че се срамувахме цели два мандата, с недообразования руски слуга Първанов,сега и с недодяланата Цецка,която и хабер си няма от дипломация и чужди езици,завършила право с РАБФАК/задочно,както тя го нарича/.
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  “Цецке, Цецке, не знам, бейби, кво да ти кажа! Няма да забравя как един ден се бяхме качили с приятели с Драгалевския лифт до спирка “Бай Кръстьо” и седнахме да хапнем. Вие, Цецке, бяхте дошли с антураж от НСО, който да Ви пази от народната любов! Седяхте на съседната маса, да се видите с приятели… Видиш ли, на нашичкия, малкия ни син му се припишка и се насочихме към тоалетния възел на заведениет виж още ›› о, там обаче срещнахме тялом, а и духом “горилите” на НСО, които бяха решили да не ни допускат нито в едната, нито в другата кабинка на нужника… Защото, Цецке, в една от тях сте били Вие! И ви пазели…така било по протокол…Каква чест – да изчакате шефа на парламента да се изходи необезпокоявана…Малкият се напика, докато Вие излезете…видимо доволна, че сте оставили една нужда зад гърба си… Почти цели 4-ри години аз нямах нужда от Вас и Вашето присъствие в парламента, и то в почетния стол на негов председател…Със сигурност много други българи също не са питаели въодушевление от това, че Ви виждат почти ежедневно от малките си екрани…или на живо, в неформална обстановка… Вие може и да сте избягали от бараката, Цецке, но бараката така и няма да избяга от Вас самата…Затова хайде бягайте обратно към бараката, където Ви е мястото…И ако утре се видим пак случайно на “Бай Кръстьо”, ще чакаме рамо до рамо ред за нужника, като обикновени граждани…и ако Вие се стискате, защото имате зор, с удоволствие ще ви прередя, за да се насладя на момента… И спрете да раждате умотворения, Цецке, че и на мен ми се прихожда до нужника…Съберете се с екс депутати и министри и пийнете по една студена вода, защото времето ви изтече като вода…Както малкият ми син се напишка оная неделя в гащите, чакайки Ви да излезете от нужника, охранявана от НСО… Но това време вече отмина! И няма никога да се върне, вярвай ми, Цецке !”.
  : 3 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  14.1 , ЗА ДЕТЕТО ЛЪЖЕШ , НАПИКАНИЯТ СИ ТИ , НО НЕ В ИЗМИСЛЕНИЯ СЛУЧАЙ , А СЕГА ! СМЕНИ СИ ГАЩИТЕ , БЕ , БУНАК ! ЛЪЖЕШ , ЧЕ УШИТЕ ТИ ПЛЮЩЯТ , ЧЕРВЕН МАНДРИЛ !
  : 31 !
 • РОФЛ 13 РОФЛ преди 3 години Профил на трол?
  Хахахах, тук кой да сложат то в България няма дисиденти, това е единствената държава с икзлючение на Източна Германия, където 2/3 от населението са били агенти на ДС. То от подобно стадо с трън да завъртиш не можеш да намериш 5 човека да са като хората. От горда нация от смели воини сме се превърнали първо в комунистически слуги, после половината в комунистически другата половина в слуги на ЕС, пр виж още ›› ез 21-ви век нацията обсъжда въпроси от типа за и против Русия или ЕС... Подобно племе няма да види просперитет никога...
 • Анонимен 12 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Не стига срамът,който брахме с треторазрядния агент на ДС-Първанов Гоце,ами сега ще берем срам и с някоя си Цецка Цачева,кото едвам издържахме,като председател на НС?!
 • Анонимен 11 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Сега да надникнем в червеното блато ГЕРБ, за да видим най-видните ни герберасти- 1. Бойко Борисов -комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС!Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3. Цецка Цачева – партийна секретарка на БКП в Окръжния народен съвет в Плевен. 4. Николай Младенов – комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкис виж още ›› та и син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков – комунистическо синче, стипендиант на фондация „ЗНАМЕ НА МИРА” на Людмила Живкова. 8. Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9. Лиляна Павлова – внучка на АБПФК. Баба и на когото е кръстена, била зам. завеждащ отдел в ЦК на БКП, а дядо-партизанин в отряда „Чавдар”.По времето на СОЦ-а бил министър на химията! Министър Павлова има наследствен огромен(350кв.м.!!) даден безвъзмезно от ЦК на БКП апартамент в Лозенец. 10. Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ. 11. Ивайло Московски -първа щатна работа в Мултигруп. 12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за зам. кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов 13. Дедо Аню Ангелов –генерал завършил генерал-щабна-Москва! Член на БКП, бил е делегат на БКП през 1990 година, когато се преименува на БСП! 14. Правосъден министър Диана Ковачева- дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП(Михов). Бърз преглед на лицето Б.Борисов след 1990г.- нискотарифен престъпник от подземния свят, наркотрафикант, собственик на фабрика за незаконни цигари, крадец на коли в Унгария, магистрален бандит, рекетьор, перач на мръсни червени пари, ортак на най-знаковите престъпници в цялата ни история – Поли Пантев, Димата “руснака“, бай Миле, братя Маргини, Пашата, Маджо и други подобни. Вече и децата “прогледнаха“ и разбраха че Д.Пеевски,Цацаров,Борисов,Цветанов,Гоце Първанов и Доган са “моделът КОЙ“!!Това е страшното и дано повече хора го осъзнаят! Имам предвид, дано го осъзнаят нормалните хора, тези, които,няма да бъдат купени с мръсни и кървави СИКаджийски пари, за да гласуват за агент Буда, познат още и като Боко тиквата,Прани гащи и Борсука!
 • Анонимен 10 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Сега да надникнем в червеното блато ГЕРБ, за да видим най-видните ни герберасти- 1. Бойко Борисов -комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС!Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3. Цецка Цачева – партийна секретарка на БКП в Окръжния народен съвет в Плевен. 4. Николай Младенов – комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкис виж още ›› та и син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков – комунистическо синче, стипендиант на фондация „ЗНАМЕ НА МИРА” на Людмила Живкова. 8. Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9. Лиляна Павлова – внучка на АБПФК. Баба и на когото е кръстена, била зам. завеждащ отдел в ЦК на БКП, а дядо-партизанин в отряда „Чавдар”.По времето на СОЦ-а бил министър на химията! Министър Павлова има наследствен огромен(350кв.м.!!) даден безвъзмезно от ЦК на БКП апартамент в Лозенец. 10. Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ. 11. Ивайло Московски -първа щатна работа в Мултигруп. 12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за зам. кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов 13. Дедо Аню Ангелов –генерал завършил генерал-щабна-Москва! Член на БКП, бил е делегат на БКП през 1990 година, когато се преименува на БСП! 14. Правосъден министър Диана Ковачева- дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП(Михов). Бърз преглед на лицето Б.Борисов след 1990г.- нискотарифен престъпник от подземния свят, наркотрафикант, собственик на фабрика за незаконни цигари, крадец на коли в Унгария, магистрален бандит, рекетьор, перач на мръсни червени пари, ортак на най-знаковите престъпници в цялата ни история – Поли Пантев, Димата “руснака“, бай Миле, братя Маргини, Пашата, Маджо и други подобни. Вече и децата “прогледнаха“ и разбраха че Д.Пеевски,Цацаров,Борисов,Цветанов,Гоце Първанов и Доган са “моделът КОЙ“!!Това е страшното и дано повече хора го осъзнаят! Имам предвид, дано го осъзнаят нормалните хора, тези, които,няма да бъдат купени с мръсни и кървави СИКаджийски пари, за да гласуват за агент Буда, познат още и като Боко тиквата,Прани гащи и Борсука!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  ПРАВ е №8, съпротивата на горяните е била най-силна сред страните поробени от Красната армия на болшевизма. И народът помагал въпреки комунистическия садизъм на нашите продажници като Тарабата. Така, че Кристина Димитрова да не ни окайва!
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Българина ще подкрепи единствения некомунист за Президент - Трайчо Трайков!
  : 16 !
 • Анонимен 9.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

  : 3 !
Нагоре