ГЕРБ избра кой иска да е президент - Цецка Цачева

28906
ГЕРБ избра кой иска да е президент - Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ за тазгодишните избори са досегашният председател на Народното събрание Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Трябва да има една майка, да се погрижи за този народ - с това мото Бойко Борисов издигна Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ. Освен това тя била юрист и щяла да общува най-добре с Конституционния съд.

Цветанов знаеше, че ще говоря 3-4 часа и затова ми е сложил стола - ще си съкратя обаче словото. Това бяха първите думи на Борисов в речта му по обявяване на кандидатите. Премиерът си призна, че и неговата кандидатура за президент е била обмисляна, но ако се бил кандидатирал, е щяло да бъде "дезертьорство", макар че в личен план това вероятно било по-добре за него. Президентските избори са вот на недоверие за нас, подчерта Борисов, който добави, че след него идвала Йорданка Фандъкова, от която всички се страхували. За Бойко Борисов обаче Фандъкова "му е по-важна" в София. Липсата на Томислав Дончев пък щяла да се отрази тежко в областта на енергетиката и еврофондовете.

Прогноза: Определен ляв кандидат може да притесни ГЕРБ на балотаж за президентските избори

Има известно обединение срещу ГЕРБ и е възможно при балотаж между кандидата на ГЕРБ и ляв кандидат да има интрига, прогнозира бившият д...

"Митко Николов ... трепериш ли?". Така Борисов продължи с изброяването на фаворитите за кандидат за президент на ГЕРБ. И продължи - ако Димитър Николов стане кандидат, щяло да има избори в Бургас, а там имало "ограда да се прави".

Той изрази съжаление как се "създава вакуум", защото се налага на Цецка Цачева и Пламен Манушев да се състезават за президент и вицепрезидент на България. Борисов не пропусна да подчертае, как кандидатът на БСП не бил техен, а на Инициативен комитет. Считам, че като системна партия БСП трябваше да извади свой партиен кандидат, подчерта Борисов.

Предизборно надъхване

Бойко Борисов се оплака и от Конституцията, защото нашето държавно устройство било "малко обратно" на примерите по света - там се избирало или директно от народа или се назначава от парламента. "Малко обратното" било, защото вечерта след изборите кандидат-президентската двойка трябвало да каже "вече не съм от вас". Важи за всички, не за ГЕРБ - нима някой се съмняваше, че Георги Първанов беше на БСП, че Петър Стоянов беше президент на СДС. Президентът Плевнелиев също се опитваше да се разграничи от нас, но не му се получи, въпреки многото добри неща, които направи. Що за глупост е президентът да е алтернатива на управлението, възмути се Борисов.

Какво разбира от сезиране на Конституционен съд един генерал - човек, свикнал да изпълнява заповеди, излетя ново проникновение от устата на Бойко Борисов. Или се стига до Голям шлем, ако президентът е по-силен като характер - една от тежките корупционни сделки в лицето на "Белене", изстреля нов предизборен залп лидерът на ГЕРБ. За да е "справедлив", той стигна до сделката за "Мариците" и как по времето на Иван Костов била правена диверсификация, но "и централите, и кюмурът са наши" - значи и това е корупционна сделка, по думите на Борисов.

Велизар Енчев: Защо ГЕРБ и ПФ застрашават законността на президентските избори?

Управляващото мнозинство в Народното събрание гласува закон за забрана на бурките на публични места, но отказа да разгледа предложено м...

Лидерът на ГЕРБ не пропусна и областта на културата, колко много инфраструктура е построил и се оплака как инвеститорите идвали при него и му се оплаквали, че нямало достатъчно квалифицирани кадри. Защо да се чувстваме виновни, някоя спирка може да объркат, нещо може да се спука - но знаем от "Баш майсторът", че българският строител е особен, гласеше поредният знаменит цитат на Борисов. Това обаче било градивна критика - можем само да благодарим и да отиваме да поправяме, каза премиерът.

Хората по света знаят - когато кажем нещо, то става. С тези думи Борисов обобщи темата за генерален секретар на ООН и външната ни политика и дори газовият хъб "Балкан", който бил "много интересен" за всички. Всичко хубаво в България ни се е случило с европейски пари, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

И Цветанов ...

Преди дългата реч на Борисов същинското обявяване на кандидатурата лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов говори за евроатлантическата политика на партията на Борисов. За съжаление толерантността и почтеността не са водещи фактори в българската политика, но ГЕРБ съумя да ги постигне, по думите на Цветанов. Той обеща и в президентската кампания ГЕРБ "да не работи с компромати", но очаква такива от политическите опоненти, защото "нямат идеи, нямат решения".

Много са тези, които обвиниха ГЕРБ, че обявява твърде късно кандидатурата за президент, но според Изборния кодекс предизборната кампания е един месец. Така Цветанов защити крайно късната номинация на партията на Борисов за президентските избори - за пореден път. Бившият вицепремиер и вътрешен министър не пропусна да благодари на Бойко Борисов за "реалния икономически растеж" и изтъкна как всички виждат подобряването на жизнения стандарт.

ГЕРБ представя кандидатите си за "Дондуков" 2

На 2 октомври 2016 г. ще се състои официалното представяне на кандидатите на ПП ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика