X
 
 

Мощна експлозия до парламента на Сомалия

339 0
Мощна експлозия до парламента на Сомалия
Снимка: Getty Images/Guliver
В столицата на Сомалия, Могадишу, избухна силен взрив на оживено кръстовище близо до сгради, в които се помещават няколко правителствени офиса, съобщиха свидетели. Според ръководителя на спасителната служба в сомалийската столица, ранени са най-малко 11 души, сред които 3 жени, съобщават западни информационни агенции.  

Eксплозията е станала в близост до парламента на Сомалия, съобщава AFP, цитирана от БГНЕС.  Все още никой не е поел отговорност за атентата. Агенциите припомнят, че най-малко 90 души бяха убити в Могадишу преди десет дни при атентат с кола бомба от ислямистката военизирана група Ал Шабаб, най-смъртоносната в страната от повече от две години.

Терористите от "Ал-Шабаб" поеха отговорност за големия взрив в Могадишу

Радикалните ислямисти от организацията "Ал-Шабаб" поеха отговорност за големия атентат в столицата на Сомалия в събота, отбелязва AFP, ...

Конфликтът в Сомалия е между радикалната ислямистка групировка Ал-Шабаб ("Движението на младите муджахидини"), която има тесни връзки с международната терористична организация Ал Кайда, и правителството на страната. При атаките си терористите възпрепятстват и хуманитарните дейности на ООН в страната. Терористичната групировка, приближена до Ал Кайда, беше включена в международния списък на терористичните организации още през 2008 година.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители