15 полицаи убити наведнъж при пътна засада в Мексико

5434
15 полицаи убити наведнъж при пътна засада в Мексико
Снимка: Getty Images / Guliver

При нападението срещу полицейски патрул по едно от местните шосета в мексиканския щат Халиско са убити наведнъж 15 полицаи, а петима други са ранени, съобщиха от главната прокуратура на щата.

По-рано бе съобщено за сблъсъци между престъпници и полиция на пътя между градовете Пуерто Валярта и Гуадалахара, край село Маскота. Властите съобщиха за смъртта на 15 души, но не се уточняваше, че става дума за полицаи.

На пътя е била организирана засада, а огънят срещу служителите на реда се е водил с едрокалибрени оръжия от различни страни. Властите обещаха да окажат всестранна помощ и подкрепа на семействата на загиналите полицаи.

Тази атака, по броя на убитите служители на реда, е една от най-големите през последните години в Мексико. Главната прокуратура на щата смята, че кървавата атака е дело на картела "Халиско – Ново поколение". Тази престъпна организация се бори за контрол на трафика на наркотици в страната. През март нейни членове нападнаха жандармеристи в близост до град Окотлан. Загинаха 9 души, петима от тях – жандармеристи, и двама случайни минувачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com